Još jedan recept za ljubitelje maka, iako moram kasti da je mak danas "skupa igračka", nažalost.
Nekada smo ga svi imali u našim baščama, i onako na tašte kidali krunice i cela zrna stavljali u usta.
Danas sam ga na jedvite jade našla na Futoškoj pijaci, i to iz Selenče, nekako nisam baš tako hrabra da kupujem onaj vakumirani pošećereni iz supermarketa, bar još uvek se opirem instant maku, jer ne želim da pokvarim ukus friško mlevenog maka pa makar ga mlela na onu Majkinu spravu i dva sata :)
Priprema:
Staviti mleko da proključa, zasladiti, dodati mak i kuvati nekoliko minuta.
Skloniti sa šporeta, dodati keks i puter.
Masu ostaviti preko noći a sutra dan praviti kuglice i uvrljati u mak i keks.
Skloniti sa šporeta, dodati keks i puter.
Masu ostaviti preko noći a sutra dan praviti kuglice i uvrljati u mak i keks.
Vaistinu Vaskrse!
ОдговориИзбришиDivan recept. Vrlo interesantno deluje:)
Odlične su, volim jako mak..I sličice su baš super!
ОдговориИзбришиHappy Easter, Vera!
ОдговориИзбришиBonbons are adorable :)
Ovo zvuči jako dobro, a izgleda neodoljivo lijepo. :)
ОдговориИзбришиVera, predobro zvuče! Ova zelena boja kao ukras na kuglicama me doslovno očarala! :)
ОдговориИзбришиodlične kuglice ! posebno mi se sviđa kako si ih lijepo ukrasila, super su !
ОдговориИзбришиTaj sa šećerom ne može da zameni čist mak🫣
ОдговориИзбриши