петак, 01. октобар 2010.

Nut and pomegranate Cake/Torta od oraha i nara by Just good food

Ova Tortica je iz Nadine kolekcije torti.
Kada sam gledala recepte prosto mi je bilo žao sto nije sezona jagoda....(((
Za ovu tortu sam se odlučila zbog "lakoće i brzine" pripreme,sto je i sama Nadica napomenula.Samo nije dala mere tepsije,tako da su moje kore malo tanje a rolat širi.
Umesto ribizla koristila sam nar...;)
Potrebno :


380 g milerama
110 g mlevenih oraha
2 jaja
150 g mekog brašna
180g šećera u prahu
80 ml ulja
80 g marmelade od kajsija
300 ml slatkog pavlake
1 vanilin šećer
voće za ukrašavanje-nar

Priprema:
Kulinarskom zicom dobro izmesajte mileram da bude kremast i bez grudvica.
Dodajte šećer,potom ulje i mlevene orase.
Sve ponovo dobro izmesajte.
Potom dodajte jaja,i brasno.
Pleh oblozite pek papirom .
Izlijte smesu.
Pecite na 180C oko 20tak minuta.
Potom gotovu koru presecite na tri jednaka uzduzna dela.
Svaki deo premazite marmeladom od kajsija,a potom ulupanom slatkom pavlakom.
Mozete i koristiti razno bobičasto voće...:)

12 коментара:

  1. Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala vam,ove nedelje mi s enesto stalno kuvalo i mesilo,za razliku od prosle kada me sve mrzelo--...:)
    Već vidim da ću i sl nedelje biti mrzovoljna..:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovu tortu si super napravila ! I ja sam je gledala ali mislim da je ipak neću raditi. Ideja sa narom ti je odlična ! jako lijepo izgleda !

    ОдговориИзбриши
  4. A joj Verice, sad više stvarno..ostala sam bez teksta..
    Odlično si se sjetila ribizle zamijeniti narom i po okusu i po izgledu, slično voće..
    Hvala ti!

    ОдговориИзбриши
  5. Vera,
    this cake looks beautiful and delicious.
    Great photo,
    many smiles and greetings, Diana

    ОдговориИзбриши
  6. Kako ovo savršeno izgleda, a pošto obožavam nar ova kombinacija mi je jako zanimljiva. Odlična izvedba i ideja Vera. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Vera, božanstveno izgleda!!
    Nisam nikada probala napraviti ništa od nara osim sirupa za zimu.
    Odlična ideja :)

    ОдговориИзбриши
  8. Mora da se kore samo tope u ustima kad ima toliko milirema. A još nar, neobično, a vjerujem fino

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo ti je super ideja! Nisam neki ljubitelj ribizla i zato mi se baš sviđa šipak umjesto njih :) predivno izgleda!

    ОдговориИзбриши