Koja se održava zadnje nedelje meseca juna svake godine.
Izvorni recept je sa tamnom čokoladom,stoga oprostite meni na maloj modernizaciji,te zameni tamne čokolade belom.
uostalom,ko nam garantuje da i naše bake ne bi napravile ovako isto,da im je kojim slučajem bela čokolada bila pristupačnija.

125 g brašna
5 jaja
200 g butera
200 gbele čokolade ili crne čokolade za kuvanje
180 g mlevenog lešnika
1/2 limuna
1 kašikica suvog kvasca
Za ukrašavanje:
200 g šećera u prahu
ili 50g otopljene čokolade
Priprema:
Umutiti omekšali buter sa šećer,a potom postepeno dodavati jedno po jedno žumance,zatim sok od limuna i struganu koru.Potom dodajte i mlevene ležnike.
Brašno prosejte sa kašicicom suvog kvasca.
Belanca umutiti u čvrst sneg.Čokoladu otopiti ili iseckati na sitne kockice te dodati u smesu.
Sve sjediniti.
Podmazati modlu za kuglof te peći oko 60 minuta na 200C.
Gotov kuglof posuti prah šećerom ili otopljenom čokoladom.
Prijatno!

wow è meravigliosa!!! complimenti!
ОдговориИзбришиTnx very much dear Federica!
ОдговориИзбришиPrekrasno izgleda !!
ОдговориИзбришиŠto je krasan, obožavam lješnjake u svemu.
ОдговориИзбришиPrekrasno izgleda, i ja planiram raditi kuglof. Nisam znala da postoji festival kuglofa ;)
ОдговориИзбришиWaou!!!Predivno! hvala Vera :)
ОдговориИзбришиPrimamljivo!
ОдговориИзбришиOdlično!
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиexcellentl...
Hugs & kiss, Diana
Joj lješnjaci i bijela čokolada su savršena kombinacija. Jako mi se sviđa ovaj kuglof. :)
ОдговориИзбришиPih,kao hleb da jedes :P
ОдговориИзбришиslažem se sa Andreom- lješnjaci i bijela čokolada.. mora biti prefino
ОдговориИзбришиSigurno ću isprobati neke ili većinu recepata - baš mi se sviđa blog.
ОдговориИзбришиPrava poslastica. Odlicno!!!
ОдговориИзбришиAh lješnjaci...tiha patnja :) Kuglof je zaista lijep
ОдговориИзбришиHvala vam drage moje.AnaR-Silvia,nemaš pojma koliko mi je žao što te kuglof asocira na hleb :)kiss
ОдговориИзбриши