понедељак, 13. април 2009.

Fijaker Gulaš i Starinske Brdarice

Jos jedan gulas,ovoga puta sa "poreklom", iz Austrije.
Sem tradicionalnog trojstva,luk-paprika-mast,on sadrzi i ukusne ljutkaste kobasice kao i slatku pavlaku koja zajedno sa kombinacijom friskom mesa od buta,i pikantnoscu kobasica daje jedan specifican ukus.

Za 4 porcije:
750 g govedeg mesa od buta
500 g luka
2 cena belog luka
75 g masti
1 veza majorana ili 2 kasicice suvog
malo naribane kore od limuna
biber,so
4 jaja
350 g malih kobasica za pecenje ili suvih domacih iseckanih na kocke
200 g slatke pavlake
Meso iseci na kockice,luk takodje iseci na kockice,Beli luk ocistiti i iseci na listice.
Oko 60 g masti jako zagrejati,dodati meso i sa svih strana ga na kratko propeci.Dodati crni i beli luk i proprziti.
Majoran(mali deo ostaviti sa strane) naribanu koru limuna ,so i biber dodati mesu.Postepeno dodavati 1/4 l vode.Poklopljen gulas 1 1/2 -2 sata pirjaniti.
Jaja skuvati da budu polu tvrda.U ostatku masnoce ispeci kobasice.Gulas sjediniti sa slatkom pavlakom i zaciniti sa ostatkom amjorana ,soli bibera.Kobasice pomesati sa gulasem.Uz gulas servirati barena jaja.
I kraj možete poslužiti Brdarice, nalik su Urmašicama ali su po svom sastavu pravljenja drugačije.

BRDARICE
Potrebno je:
500g brašna
2 jajeta
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
1dcl šećera
3dcl mleka
priprema:
Od ovih sastojaka umesiti testo te rukama oblikovati male okruglice i potom ih stavljati u podmazan pleh.
Peći na 200C dok ne porumene.
Napraviti sirup od:
1l vode
500g šećera.
Još vruće brdarice preliti i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.

Нема коментара:

Постави коментар