понедељак, 02. март 2009.

Te Slatke Kiflice

Njihova minijaturnost ce vas zbuniti,i pojescete ih vise nego sto ste mogli da zamislite.

Tako su prhke da se tope u ustima.
Ove dve vrste kiflica,lako se prave,ali su odlicne i zbog kvantiteta,ako ih napravite zajedno imacete ravno 150 kiflica!!!



Sastojci :
1 solja masti
3 solje brasna
1/2 solje mleka
1 prasak za pecivo
malo soli
pekmez za punjenje
prah secer



Brasno i prasak za pecivo prosejte,dodajte mast i mleko.
Umesite teste,oblikujte kuglu i ostavite u frizider na 1-2h.
Testo ce ukupno imati 800g,podelite ga na 10 jufkica-loptica po 100g.
jufkice razvijte oklagijom,i od svake napravite 8 kiflica.

Tako da ce te ih ukupno imati 64.
Namazite ih pekmezom.
Pecite u rerni na 180C oko 15-20 min.Gotove pospite prah secerom.

Jos jedne u nizu su i ove divnekiflice,recept je bakin.Odlicne su kada pripremate neka veca slavlja,jer moraju da se naprave dan-dva ranije,a i kolicina je vrlo zadovoljavajuca!
Vanil Kiflice
150g svinjske masti
150g mlevenih oraha
150g secera
2 zumanca
250g brasna



Prvo dobro izraditi mast i brasno,zatim dodati jedno po jedno zumance,secer i mlevene orahe
Od ove mase ,rukom praviti male kuglice,i rastinjivati u oblik kiflice
Peci na 200C oko 45min.
Gotove kiflice uvaljati u prah secer,pomesan sa vanil secerom
Od ove mase se dobije 50 kom.Da bi mi bile jednake i da pre napravila,kuglice sam vadila malom kasikom ,za vadjenje sladoleda.
Posluživanje
Pozeljno ih je napraviti barem dva dana pre iznosenja kako bi omeksale.

4 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Da li ide secer u testo u ove prve kifle

    ОдговориИзбриши
  3. Zamjesila sam i ostavila u frizideru. Ne cini mi se mjera u redu, jer je previse tvrdo tijesto. No, sacekat cu da vidim kad se ispeku. Da Vam ne pricam, koliko vremena mi je bilo potrebno da bih tijesto razvila, a potom filovala i savila.

    ОдговориИзбриши
  4. Imam obavezu da zavrsim predhodni komentar, koji sam postavila a jos nije objevljen.
    Kiflice su pecene, i nisam mogla odoliti da ih ne probam.

    FANTASTICNE SU!

    Vjerujem da bi bile mnogo ukusnije, kad bi odstajale dan dva, ali nema sanse.

    Hvala za ovaj recept! LP

    ОдговориИзбриши