I danas sa nam au Kuhinji Ravnice Lup o aparat za Vafle.
KARAKTERISTIKE
• Brzo i lako pečenje kolača
• Više nivoa pečenosti (po želji)
• Unutrašnje rebraste ploče izlađene su od ekološke tvrde termo-otporne plastike)
• Veoma lako održavanje
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1000 W
• Više nivoa pečenosti (po želji)
• Unutrašnje rebraste ploče izlađene su od ekološke tvrde termo-otporne plastike)
• Veoma lako održavanje
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1000 W
Nes Vafle
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 15 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja (od bele kafe) mleka
- 16 kašika ulja
- 500 g mekog brašna
- 1 ili 2 kasike ness kafe, mada dovoljno je jedna Jacobs gold za odlican ukus
- Umutiti belanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom dodati žumanca i preostale sastojke, muteći mikserom, dok se ne dobije homogena masa.Smesu vaditi kašikom i sipati na zagrejanu Lupo presu za pripremu Vafla, poklopiti je i peći (vreme pečenja reguliše presa).Mogu se dekorisati i sa malo otopljene čokolade ili gotovim prelivom.
Milka Vafle
Još jedna varijacija ovog puta sa belom milka čokoladom
Potrebno je:
4 jajeta
3 šolje slatke pavlake-
3 šolje ulja
12 šolja brašna
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
Šolje su od 1dcl
100g bele milka čokolade
čokoladni preliv
Priprema:
Jaja izmiksati pa polako dodati šečer i tečne sastojke. Belu čokoladu će te rastopiti u slatkoj pavlaci i tako dodati smesi.
Brašno dodati na kraju sa praškom za pecivo.
Mikserom na maloj brzini miksati da nema grudvica.
Kašikom -najbolje sipaćom- za supe i čorbe, srednja takva je dovoljna za jedan krug palačinke.
Potrebno je još i čoko preliv kojim će te praviti ove simpatične tamne čokoladne šare.
Нема коментара:
Постави коментар