KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
Brz ručak, i slano i slatko
Piletina sa povrćem
Potrebno je:
pileće meso-bataci karabataci, belo meso, najbolje da ostavite i kožicu
povrće:
šampinjoni, šargarepa, krompir sve što je u sezoni
so biber začini.
ja dodam i čašu vode kada ovako ima svega i svačega i malo ulja.
Američka Pita sa jabukama
Korica:
2 šolje glatkog brašna šilje od 2dcl
200 g maslaca
1 kasikica soli
6-8kasika hladne vode
Za nadev:
oko 1kg greni smith jabuka
100g šećera
2 kašike brašna ili gustina
1 vanil šećer
cimet
Priprema:
Maslac I Brasno izradimo zicom,dok ne bude potpuno softan.Dodamo vodu I umesimo rukama glatko testo.Podelimo ga na dva dela.
Na pek papiru oklagijom razvijemo dva kruga.
Jedan stavimo u podmazan I pobrasnjavljen pleh-modlu okruglu za pitu.
Zatim stavimo nadev I od gore drugi deo testa,koji ce mo pre pecenja viljuskom malo izbusiti ili nozem razrezati na male razmake.
Maslac I Brasno izradimo zicom,dok ne bude potpuno softan.Dodamo vodu I umesimo rukama glatko testo.Podelimo ga na dva dela.
Na pek papiru oklagijom razvijemo dva kruga.
Jedan stavimo u podmazan I pobrasnjavljen pleh-modlu okruglu za pitu.
Zatim stavimo nadev I od gore drugi deo testa,koji ce mo pre pecenja viljuskom malo izbusiti ili nozem razrezati na male razmake.
Pekla sam je na 200C oko 40tak minuta
Od nekoga sam dobila ovo na poklon I najcesce pravim peceno pile ili neko pecenje u njemu.Bude fantasticno kao sto je I ovo tvoje.Najvise ga volim sto se sam pere:)
ОдговориИзбриши