четвртак, 25. децембар 2025.

Kiflice sa susamom i trapistom

Kiflice slane pogotovo punjene kulenom  i sirom ili šunkom i sirom  zaista ne znam ko ne voli. Čini mi se da mnogo bolje prolaze I danas kada ima million I jednog novog recepta za pecivo jer su zaista večne. Na mom sajtu imam dosta recepata za kiflice, neke su posne, neke sus a kiselim mlekom-to posebno volim jer mi daju poseban ukus, pa ovakvog oblika pa onakvog ali ipak I dalje sam zainteresovana za nove recepte I dan danas pratim I tražim neke nove načine savijanja, punjenja…



Sastojci:

500g brašna

20g svežeg kvasca

250 ml mlakog mleka

100 ml ulja

2 žumanca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

susam za posipanje

1 jaje (za premazivanje) 




Priprema:

U mlako mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 10-15 min da naraste. U veću posudu stavite brašno, so, dodajte aktivirani kvasac, žumanca i ulje. Zamesite glatko, meko testo i ostavite da naraste (oko 30 min).

Nadošlo testo podelite na nekoliko delova. Svaki deo razvijte oklagijom u krug, pa isecite na trouglove 

Po želji, filujte siromnajbolje trapistom.  Uvijte trouglove u kiflice. Premažite umućenim jajetom i uvrljajte u susam celim obimom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene. 

Za hrskavije kiflice dodajte malo margarina u testo ili ga narendajte na slojeve testa pre rolanja.

Možete koristiti pomešano belance i susam za premazivanje.




Нема коментара:

Постави коментар