Kiflice slane pogotovo punjene kulenom i sirom ili šunkom i sirom zaista ne znam ko ne voli. Čini mi se da mnogo bolje prolaze I danas kada ima million I jednog novog recepta za pecivo jer su zaista večne. Na mom sajtu imam dosta recepata za kiflice, neke su posne, neke sus a kiselim mlekom-to posebno volim jer mi daju poseban ukus, pa ovakvog oblika pa onakvog ali ipak I dalje sam zainteresovana za nove recepte I dan danas pratim I tražim neke nove načine savijanja, punjenja…
Sastojci:
500g brašna
20g svežeg kvasca
250 ml mlakog mleka
100 ml ulja
2 žumanca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
susam za posipanje
1 jaje (za premazivanje)
Priprema:
U mlako mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 10-15 min da naraste. U veću posudu stavite brašno, so, dodajte aktivirani kvasac, žumanca i ulje. Zamesite glatko, meko testo i ostavite da naraste (oko 30 min).
Nadošlo testo podelite na nekoliko delova. Svaki deo razvijte oklagijom u krug, pa isecite na trouglove
Po želji, filujte siromnajbolje trapistom. Uvijte trouglove u kiflice. Premažite umućenim jajetom i uvrljajte u susam celim obimom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene.
Za hrskavije kiflice dodajte malo margarina u testo ili ga narendajte na slojeve testa pre rolanja.
Možete koristiti pomešano belance i susam za premazivanje.




Нема коментара:
Постави коментар