уторак, 25. септембар 2018.

Keks sa svežim smokvama


Moram odmah da budem iskrena i da vam kažem da do sada nikada nisam pravila keks sa svežim smokvama. Doduše samo sam ih koristila za pravljenje slatkog ili marmelade.
Keks je od integralnog brašna, i ima dosta ovsenih pahuljica što je jako dobro jer su one jednostavno upile višak soka koje su pustile smokve, jer su bile baš-baš zrele.

Potrebno je:
300g integralnog 
1 kašikica praška za pecivo
180g šećera
2 kesice vanil šećera
50 g maslaca
2 jajeta
4 baš zrele smokve
i još:
100g ovsenih pahuljica
50 g suvog grožđa i 50g seckanih oraha

                                                   Priprema više nego laka.
Jaja mikserom izmutiti, dodati šećer, maslac brašno i prašak za pecivo . Smokve iseckati na sitno i viljuškom usitniti u kašu koliko možete.
Potom suve sastojke.
Ako su smokve prezrele dodati još malo brašna. Umesite glatko testo i ostavite barem pola sata da se odmori
Potom oblikujte male loptice veličine oraha, i redjajte u pleh obložen pek papirom.
Pecite na 180C oko 10 minuta


Нема коментара:

Постави коментар