недеља, 18. новембар 2012.

Torta od Jabuka i Cimeta

Da li vam treba nešto brzo, slatko i jesenje za ovo Nedeljno jutro?
Sa jabukama, cimetom i doste kreeeme!
Uživajte!!!!!

Potrebno je za koru:
4 jajeta
12 kašika šećera
5 kašika brašna
pola kesice praška za pecivo
60g otopljenog margarina
1 kašikica cimeta
5 većih jabuka
med
Fil:
3 pudinga od vanile
1l mleka
6 kašika šećera
 100g margarina
Šlag:
2dcl slatke pavlake
Priprema kore:
Prvo mikserom umutiti šne od belanaca i šećera.
Postepeno dodavati jedno po jedno žumance, pa otopljen margarin, cimet,brašno i prašak za pecivo.
Smesu izlijte u okruglu modlu sa štipaljkom. Ja odole stavim i pek papir.
Jabuke očistite i isecite na kriške.
Koru stavite u rernu na 200C i pecite oko 5 minuta a potom izvadite i poredjajte jabuke po njoj, stavite malo meda preko jabuka.
Potom je ponovo vratite u rernu i pecite dok ne porumeni.
Priprema fila:
U 2dcl mleka razmutite puding i šećer.
Potom kada ostatak mleka 8dcl provri , ovo zakuvajte.
Dodajte margarin.
Sve lepo izmešajte da nemate grudvica i smesu izlijte preko kore.
Ukrasite slatkom pavlakom.


5 коментара:

  1. Joooj, ovo je moja omiljena torta iz detinjstva!

    ОдговориИзбриши
  2. Mi smo to radili u četvrtastom obliku pa rezali na kocke. Uh kako volim ovaj kolač, baš si me dobro podsjetila, moram ga napraviti.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično izgleda ova fina tortica s okusom jabučica i pudinga.

    ОдговориИзбриши