понедељак, 12. новембар 2012.

Ručak Za 30 minuta-Piletina sa Krem Pirinčem i Okruglicama od Maslina


Piletina i ćuretina, pored ribe, su zaista nešto bez čega ne mogu da zamislim dobar, bogat ručak.
Najčešće spremam piletinu, batakove, šnicle od belog mesa, i jako mi je važno da ih pečem sa što manje masnoće tj ulja.



Lupo Posudje, tačnije Lupo Tiganj mi je omogućio nešto mnogo, mnogo zdravo.
A to je da ispečem meso, na zdrav ukusan način. A sa malo ulja, plus da mi se sve i ne zalepi za tiganj..:)
Ponekad je dobro investirati u nešto što će biti kvalitetnije, a možda z anijansu skuplje od običnih sličnih kuhinjskih posudja, a još i ako je na RATE! Prava Stvar!
Zašto?
Pa evo razloga:
Savršeno pečeni bataci, sa minimalnim korišćenjem ulja.Pirinač neverovatno fitno i brzo skuvan, knedle od krompira i maslina i sve za 30 minuta!!!!
Piletina s Krem pirinčem i Knedlama od heljdinog brašna i maslina
Uz prilog od pirinča koji sam skuvala u izuzetno kvalitetnoj šerpi, a bez da su mi se prilikom kuvanja zrna zalepila za dno!!! 
Ove kulinarske princezice morate i vi imati!!!
Zato trk i klik ovde!!!

Koristila sam i tiganj, jer sam pravila :
Krem pirinač sa maslinama
Potrebno je:
1dcl pirinča 2dcl vode
lupo šerpa-najmanja
i još:
1dcl pavlake za kuvanje
100g maslina
1 kašika parmezana
so, biber
Priprema:
U šerpu sam stavila pirinač i vodu.  Pirinač sam prebrala, oprala prethodno i otklonila trunje ako ga ima naravno..:)
Poklopila i stavila na šporet na laganu vatru.
Povremeno sam pogledavala i mešala .
Vrlo brzo je voda isparila i pirinač je bio kuvan.
Ocedila sam ga . Prebacila u tiganj. Posolila ga i pobiberila. Dodala malo ulja i iseckane masline. Drvenom varjačom sam ga na laganoj vatri pekla u tiganju.Par minuta.
Potom dodala pavlaku. Vatru još umanjila i mešala svo vreme dok pavlaka većim delom nije isparila odnosno upila se u pirinač a smesa bila gušća.
Dodala sam parmezan i premestila pirinač u modle.
Ostavila sam ga tako u modlama da odstoji i formira oblik doposluženja.
Za ove knedle sam koristila takodje i tiganj i lonac a evo kako:

Knedle sa heljdinim brašnom i maslinama
Za knedle je potrebno:
300g kuvanog krompira
1 jaje 
100g sitnog sira
oko 300g heljdinog brašna a može i mešavina, tu mislim pola pola..Kombinacija sa belim brašnom
10.12 maslina
kašikica soli
prezle.možete dodati  i susam
Priprema:
Krompir sam očistila i isekla ga na kocke.
Stavila u šerpu i sipala vode.
Poklopila i kuvala. Vrlo brzo je bio kuvan.
ispasirala sam ga nakon što se ohladio.
Dodala jaje, sir i so.
Sve lepo izmešala da nema grudvica.
Zatim dodala brašno.
možda će te trebati dodati još brašna, sve zavisi od krompira, znači važno je da testo ne bude premekano već da mogu da se oblikuju knedle.
Potom sam šerpu napunila vodom i stavila na šporet.
Kada je voda vrila, oblikovala sam knedle. U svaku sredinu sam stavila maslinu.
Spuštala u šerpu.
Svaku knedlu kuvati oko 3.4 minuta.
Zavisi od veličine.
Potom sam u tiganj stavila 100g prezli i malo ih poprzila na vatri,
Gotove knedle sam uvaljala u prezle.
Takodje sa prezlom možete popržiti i susam.
To je takodje odličnog ukusa i vrlo je dekorativno!

Tiganj Titanijum-Moj Favorit Za pecenje Bez masnoce



Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma

• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena

Mogucnost placanja na 12 rata bez kamate, a cene:
Titanium Zuti tiganj 28cm – 7200 din.......rata 600 din
Titanium  Zuti tiganj 24cm – 6000 din......rata 500 din
Tiganj koral Quantanium 28 cm- 7200.....rata 600 din
Enjoy uz Lupo Marshall i Astal Kuhinju!!!!

4 коментара:

  1. Odličan, brz i zdrav ručak :) A tek posudje, ponos svake kuhinje :)

    ОдговориИзбриши
  2. i ja ima ove tave sa slojem titanija i priznajem da su najboje. jedno vrijeme su se u hr prodavali pod imenom bio 21. sve su crne nisu ovako vesele kao ove. ali, da su genijalne jesu stvarno.
    izvrstan ručak i brz što je jako važno! ne moramo se uvijek zakopati u kuhinji

    ОдговориИзбриши