четвртак, 27. септембар 2012.

Zapečena pileća krilca sa čušpajzom od šargarepe

Moj predlog za fini ručak, Umesto krilaca možete ispeći batakove ili kakvo drugo meso.

Potrebno je:
4 pileća krilca
 vegeta
Za čušpajz:
500g šargarepe
1 manja glavica lukja
 so, biber
2 kašike ulja
2dcl kisele pavlake
Vatrostalna posuda.
Prvo sam pileća krila posolila tj sa vegetom začinila. Stavila ih u vatrostalnu tepsiju. Sipala 2dcl vode i 1 dcl ulja i pekla na 200C u rerni.
Za to vreme dok sus e krilca pekla.

Očistila sam šargarepu i luk.
Luk sam iseckala što sam mogla sitnije i u tiganju sam g ana ulju malo propržila a potom sam dodala i šargarepu koju sam iseckala na tanke kolutove. Posolila po ukusu.
Dodala sam i 2dcl vode.
Preklopila sam tiganj sa poklopcem i stišala plin te ostavila da se krčka.
Kada je šargarepa na pola bila pečena a voda skoro skroz isparila dodala sam kiselu pavlaku.
Potom sam skoro pečena krilca izvadila iz tepsije na dno stavila šargarepu  a krilca od gore i sve lepo zapekla na 200C.
Enjoy!!

4 коментара:

  1. već sam rekla da me podsjetilo na ćušpajz moje mame. probudila si prekrasna sjećanja. hvala

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je baš zanimljivo, nikada nisam jela ćušpajz od mrkve. Treba probati!

    ОдговориИзбриши
  3. Čušpajz od mrkve mi je novost, a cijela kombinacija mi jako dobro zvuči i izgleda !

    ОдговориИзбриши