понедељак, 30. јул 2012.

Sarmice od blitve u sosu od paradajza i sira

Vrlo ukusne letnje sarmice sa blitvom, do sada nisam nikada stavljala sir od gore, ali se pokazalo kao veoma ukusno. Nisam slikala ni postupak savijanja sarme, mislim da ako baš se desi da neko nezna da je savije.....:) potraži na nekim drugim stranicama, sigurno ima negde foto pripreme.

Potrebno je:
2 - 3 sveže blitve
150g mlevenog mesa, najbolje mešanog
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
 1 šargarepa
1 kašika pirinča
so, biber
1 kašika mlevene paprike
1 jaje
150g sitnog svežeg sira
1dcl soka od paradajza
50ml kečapa
bosiljak
1dcl kisele pavlake
100g kačkavalja-sira
Priprema:
Blitvu oprati i odseći debele delove i drške. U dublju šerpu staviti vodu da provri. Kada provri spustiti listove blitve i kratko ih blanširati dok će te drške skuvati. Blitvu ocediti.
Potom iseći crni luk, izrendati šargarepu i izgnječiti čenove belog luka ili ih vrlo sitno iseckati.
Na malo ulja popržiti crni luk dodati potom mleveno meso i šargarepu i malo dinstati.
Potom dodati beli luk i pirinač i nastaviti dinstanje. Dodati iseckane skuvane drške, so, biber i alevu papriku. Još malo upržiti sve pa skloniti sa vatre.
U posebnu posudu umutiti jaja, pavlaku sitni sir i rendani sir.
Sve sjediniti sa mesom.
Preklopiti dva lista do pola pa na svaki staviti po kašiku ove smese.
Uviti u sarmicu.
U šerpicu zatim staviti sok od paradajza, kečap i bosiljak sve staviti na vatru da prokuva.

Potom sipati ovaj sos u vatrostalnu posudu.
Od gore poredjati sarmice.
Preliti ih jajetom i od gore još malo narendati sira.
Peći na 200C oko 35 minuta.
Fenomenalno je!Enjoy!!!

6 коментара:

  1. Ove sarmice su odlične, interesantne su mi sa blitvom koju inače jako volim. Bilježim ih i nadam se da će ubrzo i kod mene zamirisati.

    ОдговориИзбриши
  2. Odlične su ti ove sarmice, lijepo se može uklopiti u ljetni ručak.

    ОдговориИзбриши