уторак, 17. јул 2012.

Lazanja iz Milana

Sad baš ne mogu tvrditi da li je ova lazanja zaista originalna ali sadrži u sebi sve sastojke koje treba da ima jedna lazanja i vrlo, vrlo je ukusna!!!
Potrebno je:
500g mlevenog mesa
500g kobasica
1 crni luk
maslinovo ulje
500g slanog sitnog sira
500g mozzarele
1l paradajza tecnog
2 jaja
Buttoni kore za lazanju
So,biber,beli luk u prahu

Priprema:

Izdinstati luk u malo maslinovog ulja.Dodati meso i kobasice.E sad,ja ne stavljam kobasice 500g vec 200g,znaci vrlo malo jer moja deca ne vole taj ukus.Ukupno onda stavim 800g mlevenog i malo kobasica..
Kada se dobro prodinsta dodati paradajz,ja stavljam tomatino,i kuvati dok masa ne bude zgusnuta.
Sitni sir pomesati sa 2 jajeta.
U vatrostalnu posudu malo na dno staviti nadeva sa mesomi paradajzom,pa koru za lazanju.pa opet sos.
Premazati sa sitnim sirom,staviti koru ,pa smesu od mesa pa narendanu mozzarelu,zatim opet koru,preliti je sa mesomi narendati mozzarelu.
Posudu prelijem alu folijom i tako pece

Нема коментара:

Постави коментар