среда, 13. јун 2012.

Krem Kocke sa Višnjama


Super brzi kolačić sa višnjama.
Enjoy!!!



Potrebno je:
1 fil:
1l vode
 17 kašika šećera
17 kašika griza
500g višanja.
Višnje očistiti od koštica pa sve sastojke lepo skuvati i preliti preko petit ber keksa, koji ste poslagali prethodno umočen u mleko, a i ne mora.
2. fil
1l mleka i 10 kašika secera skuvati u to dodati 3 pudinga od vanile razmućena u malo mleka, 100g bele čokolade i 150g margarina. Sve mešati dok se ne rastopi.
Preliti preko fila sa višnjama.
Čokoladna glazura
200g čokolade
2 kašike ulja
1 kašika mlake vode
Čokoladu i ulje rastopiti sa malo vode preliti preko kolača-
Ohladiti i ukrasiti i naravno jesti!!
I u obrnutom izdanju!!!

10 коментара:

  1. Kako krasno pecivo, višnje in bela čokolada, ki ukupno z ostalimi sestavinami naredijo takšno harmonijo.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo bi bilo odlično i s trešnjama, super izgleda!

    ОдговориИзбриши
  3. Predobar kolač ! Bilježim ovaj recept i napraviti ću ga prvom prilikom, lijepo i osvježavajuće za ljeto !

    ОдговориИзбриши
  4. Divno sočno kremast, iako ne koristim puding za filove, ovo je super rešenje da se na brzinu napravi nešto fino i slatko. A fotografija ti je mnogo lepa i baš je odlično sto na vrhu stoje listići čokolade umesto da je ostala glazura.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Glayura mi je popucala, ali dobro je sve iispalo, bas kao neki fayon..:)

      Избриши
    2. Ukapirala sam šta se desilo, super je ovako. Za opstanak glazure zagrejem nož pa naravim useke tako što blago prislonim nož na nju. Kada se ohladi onda samo sečem jer da sečem odmah, ubrljavila bih sve ispod.

      Избриши
  5. Dopada mi se sto je kora od keksa, odlicna ideja za brzinsku poslasticu:)Super izgleda:)

    ОдговориИзбриши