субота, 16. јун 2012.

Bele Kocke sa Višnjama

Ovo je jedan toliko jednostavan kolač, tako lak za pripremu da zaista nemožete da ga zaobidjete a da ga ne napravite.
Em, što je ukusan izgleda fenomenalno.
Takodje vam treba samo 30 minuta da je napravite.
Potrebno je:
1l slatke pavlake
500ml kisele pavlake
 5 kašika prah šećera
500g višanja
2 želatina
500g petit ber keksa.
Priprema: Petit keksa poslažite u tepsiju, ja sam imala 3X5 keksova.
Želatin, bezbojan pripremite prema uputstvu sa kesice.
Višnje očistite od koštica
Slatku pavlaku izlijte u sud za mešenje i miksajte je dok ne dobijete čvrstu smesu. 
Mikser tada ostavite po strani.
Sada kulinarskom žicom umešajte želatin u nju i kiselu pavlaku kao i šećer. Ako volite sladje ili manje sladje, slobodno probajte pa dodajte još šećera.
Ne mešajte smesu puno. čisto da se sve sjedini.
Podelite je na dva dela.
Jedan deo stavite preko keksa. Potom od gore stavite višnje pa drugi deo smese.
Dobro ohladite i ukrasite višnjama.
Odličnog je osvežavajućeg ukusa-kao jedna fina varijanta čiz kejka.

9 коментара:

  1. Izgleda bas kao pravi letnji slatkis, volim te kreme sa kiselom pavlakom i jako se lepo slazu sa vocem, pogotovo crvenim.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Utopila bi se u ovome koliko ima kreme :)

    ОдговориИзбриши
  3. Da li moze i neko drugo voce npr. maline, kupine, jagode, kajsije ...........

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Nado, naravno...veliki pozz. U principu kolac je skroz sezonski..)

    ОдговориИзбриши