петак, 24. фебруар 2012.

Pečene Krofne ili Krofne iz Rerne

Pre nego počnete da pravite ove pečene krofne treba naravno da znate da one ni u kojem smislu nisu kao one koje pečete u ulju.Ne kažem da su lošije ili bolje, ali mislim da ih ne treba porediti jer su vrlo različite ukusom, ali su i vrlo ukusne.
i imaju neku svoju čar.
Mene su lično vrlo, vrlo iznenadile, obzirom da sam gledala mnoge fotkice Krofni iz rerni i da su mi te krofne izgledale, pa recimo-plastično.
Ovo je nešto drugo,..(.recept je prava stvar!-by Sweet and Salty.)

Mislim da se na fotkama vidi koliko su meke i izdašne!
Potrebno:

1,5dl jogurta-zasto jogurt a ne mleko?Zato što sam u trenutku imala jedino tu adekvatnu zamenu za mleko, kako inače ide u receptu.
 20gr svežeg kvasca
75gr šećera
2 jaja
1/2 kašičice soli
75gr otopljenog maslaca ili margarina
oko 450gr oštrog brašna
 i još:
oko 50gr istopljenog maslaca
 kristal šećer
Priprema:

U 1dcl mlake vode rastopite kvasac sa kašikicom šećera i malo soli.
Kada zapeni dodajte u brašno, koje ste stavili jaja, jogurt, otopljen maslac.
Zamesite testo koje treba da bude meko, da se lepi za ruke.
Zamešeno testo ostavite da naraste duplo.

Potom razvijte testo oklagijom, i vadite modlom ili pobrašnjavljenom čašom krugove-krofne.
Testo u principu treba da razvijete na debljinu od 1cm, ali ja volem kada je to malo deblje.
 Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Krofne ostaviti da narastu duplo.Peći ih u rerni zagrejanoj na 180C da porumene.
 Pečene krofne odmah premazati istopljenim maslacem sa svih strana i uvaljati ih u šećer.
Najbolje su kada su tople.
Pravila za uspeh!!!
-testo nikako ne sme biti tvrdo
-testo-krofne se moraju uduplati kpre pečenja
-krofne dobro premazati rastopljenim margarinom
-doobro uviti u kristal šećer

21 коментар:

  1. Много ми харесват, Вера :) ще ги направя :)
    Хубав уикенд от мен!

    ОдговориИзбриши
  2. Fantasticne i divno su narasle, moracu jednom da isprobam taj recept.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Savrsene, tako sam ih se najela, tako su mekane i sećer fino krcka pod zubima!

      Избриши
  3. Ove tvoje pečene izgledaju bolje od onih mojih prženih. Inače, ovde je uobičajeno da se stavlja kristal-šećer na krofne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni su pecene bas vrhm, ali ove dosezu vrlo blizu njima!

      Избриши
  4. Odlične :) Pravilam sam ih davno i nisu kao one pržene u ulju, više kao buhtle, ali mi smo ih pojeli i takve :) Tvoje s jogurtom mi izgledaju mnogo mekanije i super su :)

    ОдговориИзбриши
  5. Fantastično izgledaju, jednom sam ih jela i mogu priznati da su mi čak i bolje od onih koje se pripremaju na ulju!


    Krasne fotke, pozdrav i ugodan vikend!:)

    ОдговориИзбриши
  6. ovo je bolji recept od onog što sam ja radila, iako su mi one izgledale jako slično pravim krafnama ove su mi stvarno ljepše

    ОдговориИзбриши
  7. i ne prska ulje i nema ruznog mirisa u kuhinji, fenomenalno!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман19. јун 2012. 12.53

    A jeste li ih kad punili dzemom prije pecenja? Ja volim takve, pa se pitam bi li to uspjelo i sa ovim pecenim, kao sa przenim krofnama...
    Lijep Vam pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo izvrsno izgleda! Svakako ću isprobati.
    Do sada sam radila samo krafne koje se klasično peku u ulju, po isprobanom
    receptu u kojem ne moram mijesiti tijesto ručno, već ga miksam.

    Da li bi se ovo tijesto isto moglo obraditi u mikseru?

    Blog je odličan, trebati će mi vremena da sve pregledam, a ponešto i isprobam :)

    ОдговориИзбриши
  10. Svaka cast izgledaju odlicno. Vidim da samo zenska lica komentiraju pa samo da kazem da ima i nas muskih sto volimo da kuvamo i pecemo. Bas mi se svidja recept sutra cu da pravim posto ovde u Canadi ima dosta mesta gde moze da se kupe krofne ali Ja volim kad sam napravim. Inace sam poreklom iz Banata i naucio sam da kuvam veoma mlad od moje babe i sad u stare dane to mu je u stvari veoma interesantno i uzivam u tome.

    ОдговориИзбриши
  11. Ovu fotku sam videla na pekari Dunav kod Futoske pijace u Novom Sadu,

    ОдговориИзбриши