уторак, 07. јул 2009.

Danubius Punjene Slane Krofnice



Malene punjene krofnice, sa mirisom i ukusom kiselog mleka, biće vam pravi užitak za večeru ili doručak.
Enjoy!


Potrebno je:
500g brasna
150g krugova sunke
200g kackavalja
100ml kiselog  mleka
1 kesica suvog kvasca
2 jaja
100ml jogurta
1 prasak za pecivo
ulje
so i crni biber
Priprema:
U dublji sud sitno iseckamo sunku.Dodamo sitno rendani kackavalj i belance.Posolimo i sjedinimo sve sastojke.
U veci sud sa brasnom dodamo zumance,jogurt,kiselo mleko,kvasac i prasak za pecivo.Posolimo i zamesimo testo rukom.Odvojimo parce testa raspljeskamo,prefilujemo i zatvorimo lopticu.
Redjamo u tepsiju,ponovimo postupak sa ostalim testom.
Premazemo ih mesavinom mleka i zumanceta,A od gore na svaku krofnicu stavimo pre pečenja kockicu margarina.
Ostavimo ih bar 30 minuta da narastu.
Pecemo 30 min na 200C.

1 коментар: