Uvek sam mislilakvalitetnu tortu moraš joj se posvetiti ceo dan.
I kore one uvek moraju biti ..barem sa 12 jaja.
dakako, jeste takve su torte zaista najbolje, ali hvala Bogu danas imamo i nove recepte..
Lagane torte koje se ne peku.
Ne treba ih upoređivati sa ovim prvim "pravim tortama"
Svaka nađe svoje mesto u našim stomacima..
Recept za Milka tortu sam našla na internetu imalo sam ga modifikovala, doduše onako kako meni odgovara.
Potrebno je:
za krem deo
1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 gr mlečne milka čokolade
100 gr bele milka čokolade
500ml slatke pavlake
i još okrugli pleh-kalup sa štipaljkom.
Priprema:
Prvo pravimo koru od:
300g mlevenog plazma keksa
200g margarina
150g prah šećera
1-2dcl soka od narandže
Margarin penasto umutimo sa prah šećerom, dodamo plazmu i sok zavisi od potrebe da smesa bude meka.
Kada sve lepo sjedinimo pleh možememo obložiti sa keks delom.
Sada pravimo krem deo tako što u litru mleka ukuvamo tri pudinga od vanile u koji smo dodali i šečer.
Gotov puding podelimo na dva dela.
u jedan dodamo crnu milka čokoladu a u drugi deo belu milka čokoladu.
Kada se ohladi ulupamo slatku pavlaku i podelimo je na tri dela.
prva dva dela dodamo u piding sa tamnom čokoladom a drugi deo u puding sa belom čokoladom,
ostatak slatke pavlake ostavite za odgore.
preko plazma keksa u kalup dodajte tamni deo pa svetli pa slatku pavlaku.
Kada se stegne poslužiti.
Ukrasiti listićima badema.
#ovo je bila naša Novogodišnja torta.
I kore one uvek moraju biti ..barem sa 12 jaja.
dakako, jeste takve su torte zaista najbolje, ali hvala Bogu danas imamo i nove recepte..
Lagane torte koje se ne peku.
Ne treba ih upoređivati sa ovim prvim "pravim tortama"
Svaka nađe svoje mesto u našim stomacima..
Recept za Milka tortu sam našla na internetu imalo sam ga modifikovala, doduše onako kako meni odgovara.
Potrebno je:
za krem deo
1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 gr mlečne milka čokolade
100 gr bele milka čokolade
500ml slatke pavlake
i još okrugli pleh-kalup sa štipaljkom.
Priprema:
Prvo pravimo koru od:
300g mlevenog plazma keksa
200g margarina
150g prah šećera
1-2dcl soka od narandže
Margarin penasto umutimo sa prah šećerom, dodamo plazmu i sok zavisi od potrebe da smesa bude meka.
Kada sve lepo sjedinimo pleh možememo obložiti sa keks delom.
Sada pravimo krem deo tako što u litru mleka ukuvamo tri pudinga od vanile u koji smo dodali i šečer.
Gotov puding podelimo na dva dela.
u jedan dodamo crnu milka čokoladu a u drugi deo belu milka čokoladu.
Kada se ohladi ulupamo slatku pavlaku i podelimo je na tri dela.
prva dva dela dodamo u piding sa tamnom čokoladom a drugi deo u puding sa belom čokoladom,
ostatak slatke pavlake ostavite za odgore.
preko plazma keksa u kalup dodajte tamni deo pa svetli pa slatku pavlaku.
Kada se stegne poslužiti.
Ukrasiti listićima badema.
#ovo je bila naša Novogodišnja torta.
Нема коментара:
Постави коментар