уторак, 16. јул 2013.

Lupo Pita Sa Kajsijama

Iskoristite kajsije, i ispecite vrhunsku pitu iz Lupo Pekača za samo 15 minuta.
Kako?
Veoma lako, sleditze uputstva iz recepta i uz pomoć Pekača koji ubrzava pečenje i veoma je praktičan za primenu ova Pita-galet će biti vaša...
 


Za testo je potrebno:
220 g brašna
100 g putera
1 jaje
150g šećera
Nadev :
100g šećera
300g kajsija
cimet
Lupo Pekač
Priprema:
Od sastojaka z atetsto umesiti testo, koje treba da bude tvrdo i glatko. Uvijte ga u foliju od aluminijuma i najbolje ga ostaviti u frižider barem sat vremena.
Potom ga staviti između dva pek apapira i oklagijom razviti-kao na fotografijama.
Na razvijenu koru poredjati očišćene kajsije i od gore preko kajsija staviti šećer. Ostaviti da krajevi kore budu slobodni kako bi ste mogli da ih uvijete kao na fotografijama.a ostatak od cimeta i oska od kajsija premazite preko kore.
Lupo pekač prvo predgrejati. na 5 minuta a potom pažljivo sa pek papira prebaciti pitu u njega.
Preklopiti i odmah staviti na 15 minuta.
Obzirom da će kajsije tokom pečenja ispuštati sok, najbolje da makazama isečete pek papir oko pite i sa papirom prebacite pitu u pekač.
U zavisnosti od debljine kore ili od veličine pita i količine kajsija, nakon petnajst minuta pipnite koru viljuškom i ako je potrebno dopecite na još 10 ili 5 minuta.
Ako nemate pekač pecite u rerni oko 30 minuta na 200C

Нема коментара:

Постави коментар