Podlivani mladi kravlji sir koji godinama kupujem na tezgi u delu sa sirevima na Futoškoj pijaci je jedan od najlepših sireva koji postoji na svetu, i koji kako ga prodaje lično žena koja ga i pravi/proizvodi uvek povoljan a barem znate i da je zaista dobar i domaći.
Ova pita je i sa domaćom šunkom tako da je u celini prava domaća pita pa možete pojesti parče više.
Što se tiče testa koristila sam lisnato testo, tako da priprema pite pored toga što je ukusna je i izuzetno i brza.
Potrebno je:
500g lisnatog testa-dve table zamrznutog testa
500g podlivanog sira
2 jajeta
200g isečene domaće šunke
Susam za posipanje.
Priprema i više nego jednostavna. Razviti testa da imate i za donju koru i za poklapanje i da vam naravno budu jednake veličine.
Potom umutite dva jajeta a podlivani sir malo izgnječite viljuškom i dodajte jajima. Ja ga nisam solila obzirom da sam dodala šunku i da ne volim jako slana jela.
Pomešajte sve da se sjedini i prebacite fil preko prve lisnate kore, a zatim preklopiti od gore drugom lisnatom korom. Gornju koru možete zaseći na parčad kako bi se nakon pečenja mogla lakše seći i po želji pospite lanom ili suncokretom ili susamom.
Нема коментара:
Постави коментар