четвртак, 21. август 2025.

Slana pita od podlivanog sira i šunke

Podlivani mladi  kravlji sir koji godinama kupujem na tezgi u delu sa sirevima na Futoškoj pijaci je jedan od najlepših sireva koji postoji na svetu, i koji kako ga prodaje lično žena koja ga i pravi/proizvodi  uvek povoljan a barem znate i da je zaista dobar i domaći.

 


Ova pita je i sa domaćom šunkom tako da je u celini prava domaća pita pa možete pojesti parče više.

Što se tiče testa koristila sam lisnato testo, tako da priprema pite pored toga što je ukusna je i izuzetno i brza.

 


Potrebno je:

500g lisnatog testa-dve table zamrznutog testa

500g podlivanog sira

 2 jajeta

200g isečene domaće šunke

Susam za posipanje.

 


Priprema i više nego jednostavna. Razviti  testa  da imate i za donju koru i za poklapanje i da vam naravno budu jednake veličine.

Potom umutite dva jajeta a podlivani sir malo izgnječite viljuškom i dodajte jajima. Ja ga nisam solila obzirom da sam dodala šunku i da ne volim jako slana jela.

Pomešajte sve da se sjedini i prebacite fil preko prve lisnate kore, a zatim preklopiti od gore drugom lisnatom korom. Gornju koru možete zaseći na parčad  kako bi se nakon pečenja mogla lakše seći i po želji pospite lanom ili suncokretom ili susamom.

 

 

Нема коментара:

Постави коментар