понедељак, 21. јул 2025.

Pita sa tikvicama i pršutom

 Leti šta bi smo drugo nego letnji festival tikvica. Tikvice najviše volim pohovane i mogu tako klot da ih jedem, ali ponekad je potrebno osmisliti raznorazne kombinacije pogotovo leti kada ih ima u izobilju.

Ova pita sa tikvicama i pršutom se vrlo dobro pokazala, i mislim da bi bila odlična i kao neko predjelo kada imamo slavlja ili rođendane, i to fino lagano predjelo.

 


Potrebno je:

3 jajeta

Jedna narendana tikvica

100g feta sira

100g pršute

2 kašike ulja

4 kašike brašna

Pola kesice praška za pecivo

1 dcl mleka

1 dcl kisele pavlake

Pošto sam stavila feta sir koji je i inače slan, a iskreno i pršuta je slana, možda bi bilo najbolje da izbegnete dodavanje soli, ili svakako probajte pa ukoliko je ne slano po vašem ukusu slobodno dodajte.

 


Priprema više nego laka.

Prvo sam kulinarskom žicom umutila jaja, pa dodala, ulje, pavlaku i mleko, a zatim narendanu tikvicu, sir i pečenicu i na samom kraju brašno i prašak za pecivo.

Sve dobro sjediniti i potom izliti u kalup ili tepsiju.

Pekla sam na !(= C oko 45 minuta nešto duže nego što sam očekivala obzirom da sam koristila manji kalup te je pita bilo malo deblja 😊

Al ne smeta 😊




Нема коментара:

Постави коментар