Leti šta bi smo drugo nego letnji festival tikvica. Tikvice najviše volim pohovane i mogu tako klot da ih jedem, ali ponekad je potrebno osmisliti raznorazne kombinacije pogotovo leti kada ih ima u izobilju.
Ova
pita sa tikvicama i pršutom se vrlo dobro pokazala, i mislim da bi bila odlična
i kao neko predjelo kada imamo slavlja ili rođendane, i to fino lagano
predjelo.
Potrebno
je:
3
jajeta
Jedna
narendana tikvica
100g
feta sira
100g
pršute
2
kašike ulja
4
kašike brašna
Pola
kesice praška za pecivo
1 dcl
mleka
1 dcl
kisele pavlake
Pošto
sam stavila feta sir koji je i inače slan, a iskreno i pršuta je slana, možda
bi bilo najbolje da izbegnete dodavanje soli, ili svakako probajte pa ukoliko
je ne slano po vašem ukusu slobodno dodajte.
Priprema
više nego laka.
Prvo
sam kulinarskom žicom umutila jaja, pa dodala, ulje, pavlaku i mleko, a zatim
narendanu tikvicu, sir i pečenicu i na samom kraju brašno i prašak za pecivo.
Sve
dobro sjediniti i potom izliti u kalup ili tepsiju.
Pekla
sam na !(= C oko 45 minuta nešto duže nego što sam očekivala obzirom da sam
koristila manji kalup te je pita bilo malo deblja 😊
Al ne
smeta 😊
Нема коментара:
Постави коментар