Skoro svake subote, pa mogla bih reći godinama, kod nas se u kući pravi na suvo sa sirom, i kako red nalaže kod nas Vojvođana, svaki dan zna se .
Međutim kako su godine prolazile a bogami i decenije uz rezance sa sirom dopunjavali smo i po koje pohovano belo meso, jeste kao prave Lale da ne bude baš posno :)
Takođe subota je kod nas u selu bio dan i za ribu, ni sama ne znam ko je smišljao te dane u vezi pripreme hrane, pa tako da smo po nekad rezance menjali pečenom ribom.
Obzirom da sam ja odrasla pored reke tačnije Dunava, obožavam rečnu ribu ukrstenjake, somove i šarane a bogami i male Maniće pečene na talandari.
Pastrmka nije riba moga kraja, ali nekada treba malo promeniti, jer je pastrmka veoma ukusna i hranjiva riba.
Potrebno je:
Pastrmke
Povrće:
Paradajz
Luk
Paprika
Lisnati kelj
Možete dodati bilo koje povrće po vašoj želji i koje imate u bašti.
Feta sir
Priprema:
Obzirom da sam pastrmke pekla u rerni, u vatrostalnoj posudi koja je veličine te da može cela riba da stane, isekla sam povrće.
Povrće sam sekla na kocke ne baš preterano male, ali da povrće bude podjednake veličine, baš zbog pečenja.
Dno prekrijte povrćem ravnomerno i stavite od gore feta sir, po želji.
Pastrmku posoliti, i spolja i iznutra i staviti preko povrća.
Dodati dva deci vode i premazati ribu sa uljem.
Pekla sam na 180C 60 minuta.
Servirala sam je uz salatu od barenih mladih krompira sa sirom i rukolom.
Нема коментара:
Постави коментар