Već sam malih milion puta pričala o tome kako su moja omiljena jaja-jaj afarbana u tutkalu.
Za one koji ne znaju Tutkalo je lepak životinjskog porekla, i sećam se da je meni kao detetu imao neki malo čudan specifičan miris. Mislim da bi umesto njega mogao da se koristi i želatin asećam sejedino i da se tutkalo koristilo za lepljenje cipela :)
No, kako nam je težnja da Uskršnja jaja budu što manje pozlaćena, okićena nekim perlicama i neonskim bojama, a koje posle probija na jaje kada ga oljuštite, ova metoda za farbanje u kafi je jako jako dobra.
Iskreno mislila sam da će boja jajeta biti jače braon, ali možda je i do kafe😊
Svakako prezadovoljna sam.
Postupak i potrepštine:
Potrebna su jaja , čarapa i razno razno cveće ili trave neobičnog oblika.
Na jaja koja treba da budu čista stavite i sa jedne i sa druge strane cvet ili list, te obmotajte najlonskom čarapom i to tako redom dok na ovaj način ne pripremite sva jaja.
Stavite ih tako u čarapi u veću šerpu prelijte vodom i kuvajte dok voda ne provri a potom zakuvajte kafu, kao kada kuvate sebi da popijete.
U kafi kuvajte jaja još nekih 10-15 minuta, a možete i duže dok ne dobijete željenu boju.
Na samom kraju skinite čarape i bilje i premažite jaja mašću radi sjaja
Нема коментара:
Постави коментар