Da li ste primetili zadnjih nekoliko godina da pričamo samo o temperaturi i vremenu, otkada nam je dostupna prognoza na mobilnom telefonu.
Dešava mi se da
čim ustanem ujutro pogledam temperature i razmislim šta ću obući sa time u skladu.
Dešavalo mi se da se uskladim i naravno da temperatura bude pogrešna.
Takođe sam primetila da smo počeli da
se zgražavamo “niskim temperaturama”, ali ne
onim niskim temperaturama našeg detinjstva, nego onim temperaturama malo tik
iznad nule.
-Ala je hladno.
A napolju je na primer 3 C. Kako u
suštini polako postajemo zavisni od temperature i kako nam ona jeste da vedri i oblači ali vedri i oblači i naše razgovore i naše misli.
Zato sam okrenula drugi list i zaista
ne želim da zavisim ni od kiše ni od vetra, što bi moja baba rekla:
-Nećeš se otopiti😊
Ono što volimo i što nam ne gine je
svakako ono zbog čega smo ovde a to je priprema hrane. Ove pogačice su jedne od
mojih omiljenih, pa zna se -zbog slanine.
Potrebno je:
100 ml mleka
20 grama odnosno pola kocke kvasca
1 kašičica šećera
120 grama tvrdog sira
120 grama mesnate slanine
400 grama brašna
100 ml ulja
100 ml vode
1 žumance
so
1 belance

Priprema :
U mlako mleko sa šećerom rastopite kvasac i ostavite ga da zapeni.
sir narendamo a slaninu isečemo na sitne kockice.
Prosejemo brašno i u njega dodamo so, zatim mleko sa kvascem, ulje i vodu pa na kraju žumance te slaninu i sir.
Zamesite meko testo, pa prekrijte krpom i ostavite 30 minuta da odmori.
Kada se testo vidno udvostručilo, razvijte ga oklagijom i okruglom modlom vadite pogačice.
Ređala sam ih na papir za pečenje premazivala belancetom i pekla na 180C oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар