Restoran u koji se vode oni pravi iskreni prijatelji, koji su zaslužili unikatnu hranu i atmosferu.
Za mene lično je sa pravom najbolji restoran u Novom sadu, pa neka se drugi naljute ali u ovom malom savršenom objektu se jednostavno vodi računa o svemu, hrani, prostoru, posluženju, odabiru namirnica.
Preporuka je takođe da se mesto baš zbog toga što je u pitanju mali ambijent pre dolaska rezerviše, nekoliko dana unapred.
A sada polako da krenemo savršenstvo po savršenstvo od predjela Cukini tikvice punjene sirom, grilovani sir sa prilogom od pirea od jabuka i krckavim orasima, …i naravno dobili smo i dodatno poklon humus.
Generalno ja volim kombinaciju voća i mesa ili voća i slanih proizvoda, te me je fini malo slatkast-ne previše sladak sos od jabuka oduševio u kombinaciji sa orasima i grilovanim sirom.
Moram da dodam da je humus bio savršen, obzirom da se mnogi restorani u poslednje vreme utrkuju da na meniju imaju humus-ali napravljen kao sa nogama 😊
Zatim kao glavno jelo, uzeli smo piletinu i šufnudle sa gulašem od divljači. Pikantni saft i meso sa neutralnim vojvođanskim šufnudlama su bili pravi delikates, dok je drugo jelo bilo fino i blago za nepce.
Oba veoma dobro usklađena i odličnog ukusa. Pileće rolnice su bile sa pireom od šargarepe tako da je celokupno jelo koje je servirano imalo neku "light" notu, dok je divljač bila meka i podsetila me je kada sam bila mala i išla sa tatom na Lovačke ručkove i kada se gulaš od divljači kuvao u velikim oranijama.
Takav ukusni gulaš je danas teško napraviti bez iskustva i dobrog poznavanja mesa od divljih životinja.
I za sam kraj kolač sa toplim prelivom od vanile i jestivim cvetom biljke dan i noć, koji se topio u ustima i bukvalno me raznežio jer dan i noć me podsetio na našu avliju kada sam bila mala.
Нема коментара:
Постави коментар