петак, 18. октобар 2013.

Čizkejk ii Kolač od sira i višanja

Moram sada ovde javno da priznam da spadam u grupu onih ljudi koji obožavaju svoje rođendane. Redovno ga slavim, nekad i po više dana-barem tri, slavim ga i ranije i tahj dan kada stvarno jeste i kasnije kada prođe.
Uredno primam poklone.haha...nekima unapred najavim sta želim, ali volim da se i iznenadim...
Kako moj roođendan jođ nije bio..ali biće za koji dan, ja sam vež jednom uredno proslavila prvi deo uz ovaj superfantastičan Čizkejk. i kako je bio mnogo dobar i kako sam uredno nagomilala taj dan 5 kg viška delim i ovaj recept sa vama!!!
Potrebno je:
15 komada plazma keksa
150g lesnika
120g maslaca
Zajedno sameljite keks i lesnike i pomesajte sa otopljenim maslacom. Ovom smesom oblozite pleh /okrugli sa viljuskom.Pecite na 180C oko 20 minuta
Za krem od sira je potrebno
500g krem sira
200g secera
2 jajeta
1dcl slatke pavlake
vanil secer
2 kasike brasna
Sir umutite sa secerom, najbolje da se proba da li je dovoljno slano, dodati jaja i slatku pavlaku te vanil secer, pa brasno, mutiti dok ne dobijete gust homogen krem pa preliti preko kore od keksa.i pecite jos 15/20 minuta na 180C.
Preliv od visanja sam pravila tako sto sam 300g visanja ocistila, ukuvala sa 4dcl vode, stavila secer a u 1dcl vode razmutila puding od maline te kada je voda sa visnjama provrila ukuvala kao puding.


6 коментара:

  1. Srećan ti uvod u rođendan! :-))))) Čizkejk je njam-njam i 5 kg. viška nije neka žrtva za ovu lepotu :-P.

    ОдговориИзбриши
  2. Srecan rodjendanko unapred, kolac je diiiiivan... vidim da i nas hoces da "unistis".:PPP p.s. supe jer sto mozemo opet da kuckamo na blogu... kiss:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobar uvod za tvoj dan i ja ga obožavam.

    ОдговориИзбриши
  4. 15 kom.plazme...koliko je to grama mlevene?Lakse mi je da stavim vec mlevenu

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман10. јун 2023. 09:00

    Sretan rodjendan unaprijed,kolač fantastič.

    ОдговориИзбриши