четвртак, 09. август 2012.

Pizza Rolada

Pizza Rolat pravim često. Najviše ga volim kada se dobro ohladi. Odlično se i seče tako da je česti gost kada želim da napravim društvu neki ugodjaj.
Vrlo je i dekorativan pa ga često i koristim za raznorazne da tako kažem zabave u kompletu sa drugim slanim pitama.



Potrebno je:
500g kora za pitu
250g šunke isečene na tanke listiće
400g mariniranih šampinjona
250g sira
1 pakovanje tost sira
180ml kisele pavlake
200ml kečapa
2 jajeta
origano
ulje
U većoj posudi izmešamo jaja sa kiselom pavlakom da dobijemo jednoličnu smesu.
Sir narendamo.

Poredjamo zatim tri kore jednu na drugu i premažemo ih kečapom.
Na kečap stavimo koru na koju stavimo narendan sir i poslažemo tost sir.
Na sir stavimo još jednu koru na koju poredjamo šunku
.Prekrijemo korom na koju stavimo šampinjone.
Na šampinjone stavimo koru koju premažemo mešavinom kisele pavlake i jaja.
Zatim stavimo još jednu koru i nju premažemo kečapom.
Na kečap stavimo naribani sir i preostalu šunku i šampinjone.
Stavimo origano po ukusu i uvijemo u roladu.

Od gore premažemo mešavinom jaja i kisele pavlake.
Pečemo 30 min na 200C

5 коментара:

  1. Radila sam ovakvu roladu i odlična je! Super ti je ispala, baš mami

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман03. јун 2013. 05.47

    Isti ovakav recept bio je u casopisu Hrana i vino prije par godina

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, vrlo moguce, ne kupujem Hrana i Vino, nekako mi je bzv, inace ima ovakav recept svuda po netu! Hvala puno!!!

    ОдговориИзбриши