понедељак, 06. јун 2011.

Praznična Pogača

Ovog meseca, odnosno meseca maja-juna pod FBRukavice istragom je blog Cooking.
Praznična pogača a vidim i druge pogače, raznoraznih oblika su svakako veliki izazovi za našu Mirjanu-Ružu. Ruža je jedna normalna, prirodna žena, zaljubljenik u kulinarstvo što joj je i profesija, moja velika  i draga prijateljica!
Radila sam je dva puta, po ovom receptu.
Sve pogače u ovom postu su predivno uradjene i odabrane,tako da ću verovatno skoro sve od ovih pogača isprobati!
Prvi put sam bila pre,pre zadovoljna ali slika je bila katastrofa.Bože kako smo iskompleksirani i opterećeni sa tim....:)
Drugi put je takodje bila odlična!
Fotkica- kao dokaz!
Šta je potrebno za pogaču?
Većim delom kao i za svaku drugu, ovde se samo radi o postupku pripreme i razvijanju testa na jedan novi način.

Sastojci za testo:
oko 500g brašna
300ml jogurta ili mleka
pola kvasca-15g
so-kašikica
malko šećera
Od ovih sastojaka zamesite meko testo, kao za kiflice ili hleb.
Postupak za oblik pogače:
Naraslo testo podeliti na 8 jednakih delova-jufki.
Svaki deo premazati margarinom.
Stavljati jedan preko drugog.
Potom oklagijom razviti.
Uviti potom u rolnu.
Iseći na trouglove naizmenično.
Redjati tako naizmenično u okrugli pleh.
Shema i postupk na fotkici.
Premazati uljem.

Ostaviti da odstoji još 20-tak minuta te potom peći.
Na 220C dok ne porumeni tj dok se ne ispeče.

5 коментара:

  1. Vera, pogača izgleda savršeno!!! Uh, sad bih jedno parče, mljac...

    ОдговориИзбриши
  2. Hehe,kao i Tanja,ja sam u sebi pomislila,da mi je barem jedan komadic!!!:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo ja planiram za vikend/I meni se veoma veoma dopala.Ako ispadne priblizno kao ova tvoja ovde bicu presrecna;)

    ОдговориИзбриши
  4. Vera super ti je ispala pogača, baš si je dobro napravila i prekrasne je zlatne boje !

    ОдговориИзбриши