недеља, 24. април 2011.

Pikantni Madjarski štapići sa dimljenim sirom i paprikom

Asocijacija na Madjarsku Kuhinju je meni lično pikantno-ljuti ukus jela.Odma pomislim na gulaš, paprikaš, ali nedavno sam dobila od jedne prijateljice ovaj recept i prosto se oduševila.

Rade se sa Dimljenim sirom, koji možete ako ste Novosadjanin kupiti na Najlon Pijaci.

Ovaj sir je napravljen i s a alevom paprikom.

Ovi stapići su vrlo pikantni i ne bih vam savetovala da ih pravite deci, sem ako nije u pitanju neka blaža varijanta.

Više odgovaraju za neko starije društvo uz pivo.

Potrebno je:

500g brašna

pola kocke kvasca

2dcl ulja

1dcl jogurta

kašika soli

kašika aleve slatke paprike

Od ove smese zamesite testo ovako:

U jogurtu rastopite kvasac, kada nadodje od brašna, soli i ulja te jogurta zamesite testo,srednje tvrdoće.

Ostavite ga da naraste.

Potom ga razvijte oklagijom u pravougaonik.

Testo razviti na debljinu 0,5cm

Premazite uljem.

UKrasnim sečivom ili nožem isecite tanke trake.

Narendajte na krupnu rendu dimljeni sir.

Pospite preko tetsa.

Potom pospite ne previse ljutu alevu papriku.

Štapiće redjajte u namašćen pleh i pecite na 200C oko 10-15 min.



1 коментар:

  1. Obožavam ovaj sir, često ga kupujem.A štapići traže pivooo, baš sam za grickalice.

    ОдговориИзбриши