недеља, 2. март 2014.

Lupo Lagani Ručak


Tri predloga za tri brza, ukusna ručka ili večere.
Spremićete ih u Lupo Marshall Posudju za samo 30 minuta!
Testenina sa mileramom, pršutom i rukolom
Za ovo jelo vam je potrebno:
300g tetstenine
150g pršuta
200ml milerama
so, biber
rukola
Priprema:
Testo obariti u Lupo Šerpi, i procediti. pršutu iseći na sitne kocke a takodje i rukolu.
Pomešati ih potom sa mileramom i dodati u testo.
Obzirom da je pršuta slana, kada sve pomešajte probajte možda neće po vašem ukusu biti potrebno da dodajte soli.
Dobor pomešati da se sve sjedini.
Dekorisati rukolom.
Rižot sa jajima i karijem
Ovaj rižot koji svi vole se veoma brzospremi i odličan je.
Potrebno je:
2dcl pirinča
6dcl vode
malo soli
kašikica karija
biber
2 jajeta
Prvo će te u Lupo Šerpi pripremiti pirinač tako što će te staviti u nju vodu i pirinač, poklopiti i na laganoj vatri kuvati.
Kada je pirinač kuvan procedite ga i odmah prelijte pod mlazom hladne vode i  opet procedite.
Zatim u Lupo Tiganj stavite malo ulja-tek-tek i pirinač i kratko ga propržite.
Potom posolite, stavite biber i kašikicu karija.
I na kraju razbite u tiganj dva sveža jajeta.
Mešajte dok se jaja ne stegnu-tj ne ispeku.
Služi se toplo.
Šnicle punjene sa mladim sirom
Potrebno je:
4 šnicle
so, biber
200g mladog neslanog sira
čačkalice

Priprema:
Šnicle prvo lagano izlupati maljem, posoliti i pobiberisati.
Zatim svaku iznutra premazati mladim sirom te uviti.
Pričvrstiti čačkalicom ako je potrebno, ali najbolje je da pričvrstite da se ne bi tokom pečenja otvorile. Lupo Pizza Pekač pregrejati 5 minuta, potom ga pažljivo otvoriti dodati par kapi ulja i poredjati šnicle, ovako uvijene.
Potom preklopiti i staviti tajmer na 7-8 minuta,, potom kada vreme istekne preokrenite ih i opet stavite tajmer na 5 minuta.
Naravno vreme pečenja se koriguje u odnosu na veličinu šnicli,
Manje šnicle će te peći kraće, veće i deblje šnicle duže.
Enjoy!!!

1 коментар: