четвртак, 07. јул 2011.

Bela Rozen Torta

Jedna od onih modernih torti za koje vam ne treba puno vremena.
Potrebno je:
1 pakovanje gotovih Rozen Kora
Fil:
200g bele čokolade
3 pudinga od vanile
1l mleka
10 kašika šećera
250g margarina
5dcl šlaga ili slatke pavlake
Priprema:
Od litre mleka odvojite 2dcl i potom stavite ga da se kuva.
U 2dcl mleka staviti šećer i kesice pudinga, i lepo razmutiti.
U uzvrilo mleko zakuvati puding a potom dodati čokoladu i margarin.
Mešati dok se sve ne otopi, odnosno dok se sve lepo ne sjedini u fini gusti fil.
Fil ostavite da se ohladi, povremeno ga mešajući.
Umutiti šlag.
Potom na rozen koru, premazati fil, pa šlag, staviti drugu koru.....
Od gore tortu premazati filom i šlagom.
Najbolje je napraviti dan ranije, kako bi omekšala.

6 коментара:

  1. Nisam nikada probala rozen tortu sa gotovim korama i jedino cu o tome razmisljati slijedeci puta kada posjetim Ex-Yu..mislim da su jako fine ove torte !!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Ma begaj bre;)Ala me izazivas sa ovim.Nema druge pravim!!:))

    ОдговориИзбриши
  3. Jako sočno i lijepo izgleda ova torta. Sigurno je i jako ukusna. Nisam još radila sa rozen korama. Bilježim za isprobavanje !

    ОдговориИзбриши
  4. molim vas ako mi možete reći o kakvim se korama radi lisnato tjesto ili neke druge?

    ОдговориИзбриши