Šta
zimi možemo drugo da pravimo nego ružice sa pekmezom od kajsija, ili šta god
već srce bude htelo ali obavezno da je sa domaćim pekmezom. Ružice se kao i sve
od testa pripremljeno u hladnu zimu jedu tople, pa dobro može i vruće.
Potrebno je:
600g brašna
Pola kocke kvasca
Prstohvat soli
2 jajeta
200ml mleka
100g šećera
Narendana korica limuna
Vanila
šećer
Premaz
Pola
tegle pekmeza od kajsija
U 100ml mlakog mleka rastopiti kvasac i sve lepo pomešati sa kašičicom šećera. Kako je mleko mlako brzo će sa kvascem i zapeniti, pa odmah možete i da ga dodate u prosejano brašno i zajedno sa ostalim sastojcima zamesite meko mirisno testo.
Kažem
mirisno, jer kada u dizano testo dodate narendanu koricu limuna, to se stvarno
veoma lepo oseti i daje posebnu aromu.
Testo
kao po običaju uvek ostavimo da odstoji, barem 30 minuta, a može i više.
Udvostručeno
testo premesimo i potom razvučemo oklagijom u kvadrat.
Premažemo
bogato domaćim pekmezom od kajsija i uvijemo u rolnu.
Okrugli
pleh pripremimo tao što ili stavimo papir za pečenje ili premažemo mašću te
dodamo brašna.
Uvijenu
rolnu sečemo na kolutove i ređamo u pleh.
Peče
se na 180C oko 40 minuta ili manje u zavisnosti od vaše rerne.
Kada
se ružice malo prohlade pospu se prah šećerom.
Prijatan
zimski dan.
Нема коментара:
Постави коментар