Ukusan čušpajz, koji se može poslužiti "solo", ako se odlučite za lagani obrok, ili uz meso, naravno!
Grašak obožavam pripremljen i ovako,, ali ovaj recept je sušta suprotnost od ovog jakog i
pikantnog ručka.
Sa mlekom i mirodjijom, pravi je prolećno-letnji, sezonski prilog i treba ga maksimalno iskoristiti jer je grašak sada u sezoni...:)
Potrebno je:
za 4 osobe.
500 g svežeg graška
1 veza mirođije
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
1,5 dl mleka
malo soli i ulja
Priprema:
U šerpu staviti grašak i vezu mirođije.
Zatim naliti sa hladnom vodom,da grašak ogrezne.
Kuvati 20 minuta,da grašak omekša.
U drugoj posudi sjediniti brašno,šećer,so i mleko.
Skloniti grašak sa ringle izvaditi vezicu mirođije i uz stalno mešanje dodati ovu smesu.
Vratiti na ringlu i kuvati još 5 minuta.
Poslužiti uz meso.
Mirodjiju možete sačuvati i za zimu, recept.Sada je pravo vreme!
I ja obožavam u sve mahunarke stavljati kopar. Jednostavno i ukusno!
ОдговориИзбришиGrasak i mirodjija ..idealan brak.Odlicno i vrlo ukusno:)
ОдговориИзбришиDrago mi je vidjeti recept poput ovog, bitno različit od svih ostalih. Nikad nisam probala, pa ni vidjela kod nekoga, grašak "na bijelo" i ovo je potpuno novo za mene.
ОдговориИзбришиRecept me je oduševio i ovo nije tek puka fraza, moram ovo probati.
Grašak godinama spremam na isti način i baš se veselim što si objavila ovaj recept koji se toliko razlikuje od onoga što sam do sada pripremala.
ОдговориИзбришиOdlično i fino!!!
ОдговориИзбришиGrašak je stvarno idealan za svaku kombinaciju! Ovako spreman još nisam probala, ali jako mi se dopada, Vera!
ОдговориИзбришиPredivne fotke :)
I ja mogu reći da nisam nikada dosada jela grašak na ovaj način. Hvala za recept!
ОдговориИзбришиodlično, grašak jako volim u svim kombinacijama, iako ne volim mlijeko, sreća pa postoje razna biljna mlijeka koja podnosim pa lako zamijenim, isprobat ću svakako jer eto moj grašak samo što nije :)
ОдговориИзбришиJako zanimljiv receptić.
ОдговориИзбришиPrava vojvođanska kuhinja! Ovakav grašak sam jela kod bake mog supruga,koja se zvala,nećeš verovati,Vera.
ОдговориИзбришиZa porodicu,majka Vera je bila mag kuhinje i hvala ti puno na ovom receptu jer nisam stigla da je pitam kako ga pravi...Pozdrav,Ankica.
Vera nadam se da si videla poziv za druženje
ОдговориИзбришиhttp://foodforthought-jelena.blogspot.com/2011/06/vazno-obavestenje-poziv-na-druzenje-u.html
i da ćeš nam se pridružiti
ŠPANJOLSKA desdeVIGO Pozdrav ... da najljepše blog s vrlo zanimljiv receptima prekrasne slike još uvijek ..... i pozivam vas da dijele moje recepte i blog Marimi pozdrave ..
ОдговориИзбришиKrasna juhica! :)
ОдговориИзбришиHvala draga!
ОдговориИзбриши