Pravila sam ga i sa oslićem i sa filetima soma.
Ja najviše volim da pečem svežu ribu, rečnu ona mi je najdraža i najukusnija, ali i dobro se namučim dok je ne očistim pogotovo ako su u pitanju ukrštenjaci od veličine šake...:)
Morsku ribu uvek pripremam sa maslinovim uljem, nekako mi je to ne odvojivo.
Tako sam u jednoj brzoj varijanti isprobala i ove masline, maslinovo ulje i soma, i došla do
zaključka da je mnnooogo dooobro!!
Potrebno je:
fileti ribe
1 veći praziluk
masline
maslinovo ulje
Filete operite.
Ili ako imate svežu ribu filetirajte je ili prepolovite.
Veliku tepsiju pripremite.
Nasecite u nju praziluk i masline na kolutove.
Potom poslažite filete.
Osolite.
Prelijte maslinovom uljem.
Stavite u rernu na 200C i pecite.
Prevrnite filete kada su na pola pečeni.
Mislim da ovaj način pripreme odgovar abilo kojoj vrsti ribe.
Ovo je odlično, jednostavno i preukusno! Za mene jelo za 10+!:)
ОдговориИзбришиHvala tanjice,dvoumila sam se da li da stavim odnosnoi objavim ovaj recept,ali sto da ne...:)
ОдговориИзбришиBaš dobra i jednostavna kombinacija, a prste da poližeš... Odlično!
ОдговориИзбришиJednostavno je uvijek savršeno, zar ne?
ОдговориИзбришиOvo je odlično ! Super si pripremila ribu, sviđa mi se recept i kako izgleda. Super je !
ОдговориИзбришиSteta ovde nema somovine.Jedva nabavimo sarana za Svetog Nikolu.A kad gledam ovaj tvoj recept i slike bas mi s jeedeeeeee:)
ОдговориИзбришиSavrseno!
ОдговориИзбришиObozavam ribu i zao mi je sto je ne spremam cesce.
Ovo zvuči prefino, obožavam ovakve kombinacije. :)
ОдговориИзбриши