субота, 28. мај 2011.

Pikantne Pogačice

Poput onih klasičnih pogačica sa sirom, koje smo svi jeli milion puta, sada kao što umemo da kažemo "opet to ali malo drugačije".
Iako nisam od onih koji vole da eksperimentišu posebno sa klasičnim receptima, moram priznati da nisam pogrešila kada sam se odlučila da malo promenim rutinu i napravim ih.

Čitajte sastojke, ukoliko želite da saznate u čemu je fora :)






Potrebno je:

300g pšeničnog brašna tip 500

kesica praška za pecivo

150g maslaca ili margarina

100g jetrene paštete( dve manje okrugle paštete, svaka ima po 50g)

so

biber

200g svežeg kravljeg sira

1 jaje

1 žumance za premaz pogačica i mak za posipanje

Priprema:




U prosejano brašno dodati prašak za pecivo,  maslac, paštetu, malo soli i  biber, a zatim i   dobro oceđen kravlji sir. Za ovakve pogačice nikada nemojte koristiti sir koji nema masti, možda je najbolje da ga kupite na pijaci, ili gledajte ako kupujete u supermarketu da ima visok procenat mlečne masti.

Umesiti glatko testo,  koje će te ostaviti nekih 30 minuta da se odmori.

Potom će te na  dasci posutoj brašnom razviti testo debljine 1cm.

Kalupom po želji oblikovati pogačice. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati razmućenim jajetom i posuti makom.

Peći na 200 C oko 20 minuta.

5 коментара:

  1. Анониман7. јун 2011. 14:44

    Dzoli ovde(komentar mi ne radi.
    Dakle nisam ni ja nikad probala sa pastetom.Ne ispadne previse suvo?

    ОдговориИзбриши
  2. Ove pogačice su mi baš interesantne, sa paštetom. Nisam još naišla na takav recept i svakako ću ih isprobati . Super izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  3. nikad mi nije ni u snu palo na pamet napraviti pogačice s paštetom, ali moram priznati kako je to odlična ideja

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман23. јун 2023. 07:28

    Dali to moze i bez pastete

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман23. јун 2023. 07:29

    Dali to moze i bez Pastete

    ОдговориИзбриши