Ovo je Ružin recept za Hurmašice, sa kokosom naravno.
Već sam sigurno dosadila svima da pričam o mojoj velikoj ljubavi prema svim kolačima koji su zaliveni...
Urmašice, tulumbe, pa i vojvodjanske, potom baklavice su nešto čemu prosto ne mogu da odolim.
I eto odgovora zasto bas ovaj recept u ovomesečnim FBIRukavicama, gde se istrazuje food blog Cooking.
recept
Sastojci:
2 jajeta
2 malešolje za crnu kafu-šećera
3 šoljice ulja
1/2 praska za pecivo
400 gr brasna
100 gr kokosa
Secerni sirup-agdu:
500 gr secera
500ml vode
1 limun -najbolje iseći na kolutove
Priprema:
Za početak dobro umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti još pet minuta.
Potom dodati brašno sa praškom za pecivo i kokos.
Od testa praviti valjke, ne prevelike.
Ukrasiti ih rendom, tako što ćete svaku urmašicu pritisnuti na rende.
Napravljene slagati u papirom postavljen lim.
Peci na 200c oko 25 min.
Šta sam promenila?
Ništa, savršeno su savršene.
Utisak:
Mnogi neće ni shvatiti da u ovom testu ima kokosa, ne rasipaju se i baš su ukusne!
Hvala!
Kada smo još kod orijentalnog , ne mogu a da ne spomenem, moju omiljenu poslasticu, u vidu zalivenih mafina, sa ukusom ruma i "punjene" šlagom.
U pitanju su BABADAKIJE za koje odgovorno tvrdim da su toliko kalorične, da se ne treba preterivati u njihovoj konzumaciji.
Često sebe zapitam od kuda mi ta neobična ljubav prema zalivenim ,orijentalnim kolačima, prema halvi iratlucima...i nisam našla odgovor.
Testo:
1/3 soljemlakog mleka
1/4 solje mlake vode
20 gr. svezeg kvasca
1/4 solje rastopljenog putera
1/4 solje secera
3 jajeta
2 solje brasna
korica od 1 pomarandze
1 paketic vanilin secer
Serbet:
1 i 1/2 solja vode
1 solja glukoze
1 i 1/2 solja secera
3-4 kašike ruma
2 paketica vanilin secer
malo vruceg meda za premazievanje
Krem:
250 ml. slatke pavlake
2 paketica vanilin secer
Solja je od 250 ml.
Priprema:
Kvasac rastopiti u mlakoj vodi, te dodati mleko, puter, šećer, so, malo umućena jaja, naribanu koricu od pomorandze vanilu i brašno.
Sve ovo mutite mikserom najnizom brzinom 1 min.
Potom stavite mikser na dvojku pa mutite oko 2 minuta.
Stavite testo na toplo, 30-50 min., da se stvore veliki mehuri.
Malo ga promesajte i sipajte u papirnate korpice koje cete staviti u kalupe za muffins;
Korpice napunite do pola pa ih ostavite jos malo da testo nadodje do vrha.
Šerbet:
Skuvajte sve sastojke oko 15 minuta.9
Kada se kolacici ohlade, probusite ih cackalicom na nekoliko mesta i stavite ih u topao serbet;
Kada se ohlade, zarezite im malo vrh i stavite im po malo ulupane pavlake;
Odozgo, da bi imali lep sjaj, kada ih prinosite, premazite ih toplim medom.
Prosto osjećam kako se tope u ustima i ispuštaju slatki sok! Nisam inače preveliki ljubitelj kokosa u kolačima, ali mislim da je u ovim hurmašicama baš ono što ih čini sočnima. Njami!
ОдговориИзбришиJedno i drugo divno izgleda. :)
ОдговориИзбришиVera odlično izgledaju kolači, super si ih napravila ! Ja ove jako slatke i zalivene ne volim tako jako, ali nekada mi baš dođe da ih jedem do te mjere da ne znam stati. Mislim da bi sa ovima tvojima bila takva situacija :)
ОдговориИзбриши