Retko
kada pravim keks, osim kada su u pitanju novogodišnji praznici. U suštini za
mene su šapice i vanilice uvek bile najbolji keks na svetu.
Limun
u kolačima i keksu nema sredinu, ili ga volite ili ga ne volite. Meni su se
svideli na prvi griz te ih pravim uvek za praznike, jer imaju nekakvu
osvežavajuću aromu.
Potrebno
je
2 jajeta
200 g
šećera
50 g
maslaca
malo soli
korica
1 limuna
1 vanila šećer
350 g brašna
1 Prašak za pecivo
Sok od jednog limuna
šećer u prahu za uvaljati pre pečenja keks
Priprema:
Cela
jaja umutiti sa šećerom, vanila šećerom i omekšalim maslacom.
Dodati
narendanu koricu limuna i sok, te na kraju lagano umešati brašno pomešano sa
praškom za pecivo i malo soli.
Potrebno
je da dobijete lepu glatku smesu, obavijte je alu folijom i ostavite u frižider
na par sati.
Najbolje
bi bilo da barem više od 1 sata se rashlade jer će se bolje oblikovati. Potom
vlažnim rukama uzimati kuglice veličine oraha , uvaljate u prah šećer, ne
štedite, baš dobro uvaljajte.
Ređajte
u pleh. Pekla sam ih na 180C nekih 10-15 minuta. Treba da ostanu svetli i meki
Нема коментара:
Постави коментар