Torta koja se ne peče i čija osnova neodoljivo podseća na Koljivo ili Žito sa šlagom, ali obogaćeno aromom pečenih lešnika i ukusom plazma keksa.
Možda nije izgledna ali je zato nestala za tren oka.
Potrebno je:500g pšenice belije
200g pečenih lešnika
300g mlevenog keksa (plazme)
mleveni cimet i klinčići
400g prah šećera
200ml slatke pavlake
Priprema:
Pšenicu oprati i ukoliko je potrebno očistiti od zrna koja nisu za upotrebu.
Stavite je u šerpu nalijte vode preko nje i ostavite pola sata da ogrezne.
Potom prospite tu vodu i sipajte ponovo čistu.
Kuvajte na vrlo tihoj vatri , dok zrna ne počnu da se raspucavaju i omekšaju.
Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu sameljite lešnike.
Ohlađenu pšenicu sameljite, ja je meljem na mašini za meso, dodajte lešnike i keks , a potom i šećer u prahu.
Sve lepo sjedinite, najbolje rukom, da smesa zaista bude sjedinjena podjednako.
Od smese sam oblikovala rolat.
Ukrasila sam ga šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар