Kada zazimi, padne sneg, počnu veliki minusi, zna se šta mi vojvođani radimo, kuvamo, pečemo, mesimo.
Jede se šunka, kiseli kupus, kulen i kobasica sa toplom pogačom. Prave se pogačice sa čvarcima.
Stariji vole u tiganju da poprže malo krvavice ili džigernjače za doručak.
Potrebno je:
500g brašna
1 prašak za pecivo
2dcl kisele pavlake
1 jaje
100g sitnog sira
200g sitno sečene domaće šunke
žumance za premaz
Priprema:
priprema ovih pogačica je veoma laka.
Prosejte brašno u njega dodajte jaje, sir, prašak za pecivo i kiselu pavlaku te sitno isečenu šunku.
Pogačice se ne sole jer je sama šunka slana.
Zamesite testo ostavite ga do pola sata da odmori a potom razvijte oklagijom u pravougaonik.
Sccite oštrim nožem na trouglove, premažite žumancetom, dodajte lan ili kim i pecite na 180C.
Нема коментара:
Постави коментар