Gibanicu uvek pravim sa starim domaćim kajmakom koji se u njoj prosto topi i gibanica će vam biti tako meka i topljiva u svakom zalogaju..
Potrebno je:
500g gotovih kora
300g sitnog sira
200g kajmaka
4 jaja
So, ulje po potrebi
Priprema:
U većoj činiji umutite mikserom ili kulinarskom žicom, ukoliko ste toliko snažni čvrst "sneg" od belanaca a zatim dodate, jedno po jedno žumance i kajmak koji ste prethodno sjedinili sa sitnim sirom.
Sve lepo izjednačite i ukoliko je potrebno dosolite malo, ali obavezno pre nego što će te posoliti probajte da ne bi ste presolili.
Kore razdelite na dva jednaka dela, prvu koru samo premažete uljem a na nju stavite drugu koru pa potom kašikom nanesite nadev i premažite svuda ravnomerno.
Najbolje je da nadev podelite na dva jednaka dela, tako će te imati podjednako za sve sve kore i rude gibanice će vam biti podjednake.
Postupak ponavljajte na svaku koru dok ih sve ne utrošite. Od gore premažite uljem, a ukoliko vam ostane fila na dnu činije sipajte malo vode pa i to premažite preko rolada.
Kore sa nadevom uvijte u rolat, te u podmazanom plehu pecite dok ne porumene. Zatim prekrijte vlažnom krpom da površinski sloj omekša.
Secite kada se ohlade.
Vera,
ОдговориИзбришиlooks very nice and tasty.
Greetings,
Diana
Vera, perfect and tasty mmmmm :)
ОдговориИзбришиFantasticno,obozavam gibanicu.Pitu sa ovcijim sirom nisam jela,ali ova tvoja prosto mami.....
ОдговориИзбришиPrekrasno !!
ОдговориИзбришиSuper izgleda..a okus mogu zamisliti!
ОдговориИзбришиChe buona! :-P
ОдговориИзбришиPosebno mi se dopada ova pita sa slanim ovčjim sirom. To mi je jedan od omiljenih sireva uopće tako da bi se u ovakvim stvarima udavila! :)
ОдговориИзбришиGibanica je odlična! Volim takve slane stvari koje su potpuno nesvakidašnje u mojoj obitelji.
ОдговориИзбришиPita mi je jako zanimljiva, nikad nisam jela tako nešto, a svakako bih htjela probati:)
Puno hvala na nagradi:)
I meni gibanica savrseno izgleda, ali na zalost okus mogu samo zamisljati.
ОдговориИзбришиkajmak je nesto sto se nije koristilo u nasoj kuhinji ni kuci, a ni ovdje gdje sada zaivim, u stvari ovdje ni ne znam ako ga ima kupiti,
Hvala ti draga na nagradi ;)
Odusevis me svaki put ;)
Pa i nije da se sada pravim važan, ali baš iz inata ću da probam gibenice na naš način, bre! Mislim, bre, onako na Vojvodjanski način!
ОдговориИзбришиI baš onako Vojvodjanski me nervira ovo čudo koje ne pamti moje ime. Stevo iz Subotice
Mmmm.. gibanica. Što bi dala sad za komadić
ОдговориИзбришиizgleda vrlo ukusna !!!!!!
ОдговориИзбришиObje izgledaju jako lijepo i ukusno. Inače jako volim i slatke i slane kombinacije sa vučenim tijestom
ОдговориИзбришиHvala svima!Andrea i ja obozavam "jake " sireve,to su mi najlepsi..
ОдговориИзбришиUh, "kaskam" malo za ovim komentarima, ali nikad nije kasno da se jede slasno...Vera, svaka cast na tako izvrsnim, a jednostavnim nasim nacionalnim jelima.
ОдговориИзбришиThat look so delicious! I'll try your recipe very soon ;+)
ОдговориИзбришиPrekrasno, samo neznam gdje nabaviti ovcji sir? Malo cu prosvrljati po ducanima :)
ОдговориИзбришиNesto me stalno zeza sa otvaranjem pojedinih stranica, medju njima i tvoga bloga...
ОдговориИзбришиValjda ce ovaj put uspjeti!
Pita/gibanica je fenomenalna, obozavam ovako nesto. Na zalost, ovdje nema bas nekog izbora svjezih sireva, pa zato ne pravim:(
Konačno da i ja stignem ovamo! I moram odmah reći - slike su predivne! Tako mame sline na usta :))) I hvala na nagradi! A krenule su i preinake kako vidim. Svaka čast!
ОдговориИзбришиvera,
ОдговориИзбришиovo nas je podsjetilo na naše bake Ličanke.
Jedozovne
Mmmm,
ОдговориИзбришиlooks very tasty!