Volu moji sve da jedu, i torte i kolače...Ali kada im kažem KROFNE, onda sreći nema kraja!
Već sam ranije stavila recept koji sam imala za Krofne, ovog puta sam ih radila po recepti gospodje Jakice, i zaista sam više nego zadovoljna,a evo i step by step postupak.
Prvo, sta je potrebno:
500 g brašna
1 jaje
1 žumance
prstohvat soli
4 g suvog kvasca ili pola kocke kvasca
2 kašike šećera
3 dcl mleka
2 kašike ulja
1 kašika margarina
limunova korica
Kvasac u malo toplog meka i malo šećera razmutiti i ostaviti da se zapenuša.
U proseano brašno dodati jaje,žumance , so i ostatak šećera te zapenušan kvasac..
Izmešati, pa dodati ulje, otopljeni margarin i lim.koricu.
Testo dobro mesiti rukama ili spiralnim nastavcima za testo.Ostaviti ga na toplo da se udupla!
1.Razviti testo oklagijom, debljine palca:
2.Modlom vaditi krofne, važno je modlu dobro pobrašnjaviti.
3.Ostaviti ih da se "podignu,15 minuta sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane.
4.U ne bas vrelo ulje stavite krofne da se peku.I to prvo stranu koja je zadnja kisnula.
Treba poklopiti šerpu kada stavite krofne u nju, a kada ih okrenete ostavite šerpu otklopljenu.
Pazite vrlo brzo se peku.
5. Pospite prah šećer ili stavite marmeladu!!!
Meni su krofne i lisnato tijesto nocna i dnevna mora, nisu mi jos nikada uspjeli kako treba:)
ОдговориИзбришиBas cu probati ovaj tvoj recept!
Krafne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ОдговориИзбришиBaš si me sad naguštirala.
UUUhhhh, Vericee..kako su ti samo divno narasle, vidi se da su rahle, meke i fine i da mirišu..mmm. Bravo!
ОдговориИзбришиmmmmm... adorable. I wish I could have one :)
ОдговориИзбришиVera, ove krofne ti izgledaju savršeno, tako meke i nježne! Već sebe zamišljam kako sjedim i tamanim ove krasotice uz veliku čašu mlijeka. Ali ne smijem ih napraviti jer nemam nimalo discipline, kad počnem jesti, ne prestajem :( No, recept bilježim, pa kad mi dođu gosti eto prilike da isprobam!;)
ОдговориИзбришиMoze koja?
ОдговориИзбришиOvo cuvam,pa kad zima zakuca na vrata probam...
Predivne su ti krofneee!!! Potpuno razumem tvoje, što ih toliko vole:))
Pa ne volu samo tvoji.Mada kad vidim kakve su niej mi cudo njihova radost kad ih pravis
ОдговориИзбришиda li budu suplje jer u tome je najveca caka
ОдговориИзбришиjao krafnice, preljepe su, a ovaj dio gdje ih okrečeš da narastu s jedne i druge strane, ja ih ne okrećem dok se dižu, probat ću sljedeći put
ОдговориИзбришиI moji ih obožavaju.Ove izgledaju odlično,probaću kad prođu vrućine.I ja ih uglavnom spremam zimi.
ОдговориИзбришиI mi svi volimo krofne! Obozavamo! A kod nas je za krofne uvek bio zaduzen tata... :)
ОдговориИзбришиVjerujem da su savršene, ali meni pečenje krafni ne ide, pa ne ide. Ili ih prepržim ili nešto drugo.
ОдговориИзбришиZapisala recept, savršeno izgledaju.
ОдговориИзбришиUh, predobro izgledaju, recept brzo belezim i isprobavam prvom prilikom...hvala puno na detaljnom objasnjenju, s obzirom da ih je do sada uvek baka pravila, fotke pripreme ce mi puno znaciti, javljam utiske!;)))
ОдговориИзбришиPrelepe su..Pravim slično, ali malo ću pričekati da zahladi.
ОдговориИзбришиYummy!!!!!
ОдговориИзбришиВкусно,вкусно и много,мнооого красиво:)
ОдговориИзбришиodlicno izgledaju!
ОдговориИзбришиA jel moraju bas u ulju da se peku? Jel moze mast?
ОдговориИзбришиNaravno, čak se preporučuje...:)
ОдговориИзбришиIsprobala,konacno prave krofne!
ОдговориИзбришиOh lele malele naj ljepse krafne sam poeo nekada (1970)godine kad sam bio u gostiju kod baka Kiko u Erdutu kod Osijeka.To je bilo takav dozivljai da i dan danas ukus te krafne je u moim ustima.Davno je spominulase baka Kika ostali u sjecaj ja i njezin unuk moj Pobratim Predrag J.Hodali ziveli i nikada vise krafne tako ukusne nismo jeli. Jelda Pobratime??
ОдговориИзбришиmmmmm,prelepe,neznam u cemu je tajna ovako mekog testa,meni su ili zive ili prepecene pa nisu tako softne;(
ОдговориИзбришиIsprobala, fantastične su, zaista najbolje na svetu, hvala na receptu!
ОдговориИзбришиNisam bas neka domacica :) , ali sam ove krofne pravila sledeci recept i ispale su odlicne. Mislim da bolje u zivotu nisam jela. Nema greske, samo ih prziti u dosta ulja (da plutaju).
ОдговориИзбришиHvala za recept i detaljno uputstvo!
Hvala od srca, ti utisci i komentarisu mi najdraži!
ОдговориИзбришиKrofne su FANTASTICNE, hvala vam na receptu!!!
ОдговориИзбришиSuper su!Hvala,probala,svi su odusevljeni!
ОдговориИзбришиMoze li mi neko reci ko ih je pravio,da li su suplje,jer to je tajna dobrih krofni??!Pozdrav
ОдговориИзбришиIsprobala sve po receptu,krofne su predivne,svaka cast!!
ОдговориИзбришиIsprobala krofne su predobre,svaka cast!
ОдговориИзбришиNajbolje krofne!
ОдговориИзбришиfantasticne su,nisu suplje previse jer ne mogu da cekam toliko nadolazenje ......ali su vrh thanks
ОдговориИзбришиPravila sam nekoliko puta krofne al mi nisu ispale kao ove na slici. Za ove krofne potrebno je samo 500 g brasna zar ne....??? Ja sam napisala recept i odmah cu se potruditi da ih napravila. Nadam se da cu uspeti a i da ne uspem neću se predati dok ne uspem. Veliki pozdrav za sve!
ОдговориИзбришиPrvi put u zivotu sam pravila krofne I to bas po ovom receptu I ispale su FANTASTICNO !!! Hvala puno !
ОдговориИзбришиPotkrala se samo jedna mala greska .... niste u objasnjenju napisali da se pored brasna , jaja itd sipa I mleko ....ali se vidi da je napisano u spisku potrebnog materjala.
NEMA VEZE ...STVARNO SU NAJBOLJE KROFNE NA SVETU !
Krofne su fenomenalne i svi smo zadovoljni,sada samo pravimo po tom receptu! Hvala na detalnom postupku
ОдговориИзбришиSinoć sam ih pravila. Recept savršen i za mini-pekaru: http://receptella.blogspot.com/2013/10/krofnice.html
ОдговориИзбришиZaista su odlične. Hvala puno!
Mleko kojim treba zamesiti testo treba biti mlako je li? Posto gorw ne pise...
ОдговориИзбришиProbala i oduševljena sam! MNOGO DOBAR RECEPT krofne su fantazija!!!
ОдговориИзбришиPravila i oduševljena sam! Mnogo dobar recept,krofne su fantazija!
ОдговориИзбришиsuper su ispale
ОдговориИзбришиSvi vi znate da ima pocetnika u kulinarstvu,pa ipak pisete namjerno ne originalne recepte.ja sam vjerovao u pisane recepte,pa sam cesto sve bacao u kantu.Ako je pravi recept nema veze ko pravi,ipak uspije nekako.nemam namjeru da ruzim ikoga ali je postenije da napisete pravi recept kako ljudi ne bi bacali materijal.Pozdrav svima
ОдговориИзбришиBas tako. Ja koja jako cesto pravim poslastice,po mom receptu sve ispadne ok. Svi su oduševljeni,a kad pročitam od nekud neki recept skoro nikada ne uspe,tako da dragi moji poslasticari ,dodajte nešto po svom,da bi uspelo. Jer u ovim receptima uvek nešto fali. Recimo u ovim krofnama,ne ide 3dcl ml i 500 gr brašna.
ИзбришиSve je stvar rutine kako spremate jel. Elem postoje bezbroj recepata za isti kolač. Tako se i vidi da nije istí sastav materijala,pa kako onda da uspe kolač?
ИзбришиUpravo sam napravila ovakve krofne! I nikakve su!testo je naraslo lepo, i po pola sata mu je narastalo sa obe strane,ali. Nije dovoljno naraslo! Tako da su ostale tanke,prosto Nikakve su. Po mom receptu su uvek šuplje,sad ne.
ОдговориИзбришиOvaj decko je u právu kada kaze da nisu originalni recepti.
ОдговориИзбришиsuper suuu
ОдговориИзбришиJuce sam pravila ove krofne i savrsene su, nestale su na brzinu :)
ОдговориИзбришиPar puta sam pravila razne krofne i uvijek nezadovoljna ishodom odustajala od njih. Ove sam napravila i ne mogu da vjerujem da su ovako dobre, ne dobre nego fenomenalne. Okus je divan, tijesto tako lijepo da jos ne mogu da vjerujem. Ne mozemo da prestanemo da ih jedemo. Recept je za 10. Preporucujem svima. Ja sam ih nakon pecenja punila sa spricom i onda valjala u secer. odusevljena sam
ОдговориИзбришиDanas pravila i ne mogu da vjerujem da jedem krofnu, pravu krofnu. Recept je odlican, okus fantastican, izgled fenomenalan a mi prezadovoljni. Recept ide u omiljene. Hvala
ОдговориИзбришиSvaka cast za recept,krofne su prelepe :-) Pravila sam ih veceras I skoro sve smo ih pojeli! Probala sam nekoliko puta da pravim krofne,ali uvek bezuspesno,testo u sredini ostane zivo... Veceras su ispale kao prave krofne,jos jednom hvala puno na divnom I dobrom receptu!
ОдговориИзбришиKrofne pravljene po ovom receptu su, blago rečeno, FENOMENALNE ! Hvala !!!!!!!!!!!!!!!!!
ОдговориИзбришиHejteri, valjda imate neku čukunbabu da od nje uzmete originalni recept. Ovaj je savršen...
ОдговориИзбришиDivan recept.....ja i moja mama ih stalno pravimo
ОдговориИзбришиSAVRSENE KROFNE!!!!!!! SUPER SU
ОдговориИзбришиПретпостављам да би се тешко нашао још један толики гурман који би правио крофне на 37 степени, али ето ја их направих! И сад се презнојавам и давим! Ово је мој први покушај и због тога с пуним правом могу потврдити да је одличан рецепт заслужан што су испале савршене. Морам само да кажем да на врућини наквасају доста брже, па ето, ипак има нека предност и у томе.
ОдговориИзбришиХвала за рецепт!
Odlicne su!!! I naravno suplje :)
ОдговориИзбришиPravio duplu meru, dobio 50 krofni. Skoro sve pojeli u toku veceri. Savrsen recept!!!!
ОдговориИзбришиEvo i meni su uspele. Odlicne su,mada ipak nisu najlepse na svetu.
ОдговориИзбришиSavrsene su!!!Obozavam ih!Extra recept..sve pohvale..
ОдговориИзбришиNajlepse. Pravkm ih samo po ovom receptu o uvek diplo...
ОдговориИзбришиPravila sam i neočekivano se pozitivno iznenadila.Bile super
ОдговориИзбришиSuper su
ОдговориИзбришиFenomenalne krofne , uhhh!
ОдговориИзбришиSestro mila što su lepe, obozavam sve od testa ja Šumadinka udata za Banaćanina, kombinacija da se "ubiješ" al nekako opstajemo ja sve od testa preferiram i knedle i krofne, štrudle, šufnudle, piroške, listiće, bućkavci (uštipci koje tako zovemo u ovom delu Šumadije)...
ОдговориИзбришиthere is combo pack of deleterious food.
ОдговориИзбришиhttp://www.scamcallfighters.com/
Pravila sam krofne po ovom receptu i jedino sto imam da kazem je da oni kojima nisu uspele nisu pratili recept. Krofne su savrsene,hvala na odlicnom receptu. Aleksandra
ОдговориИзбришиKrofne su fantastične,isprobala sam ih.
ОдговориИзбришиKrofne su toliko dobre juce pravila i evo opet danas. Hvala na odlicnom receptu
ОдговориИзбриши