уторак, 19. мај 2009.

Mafini sa jagodama i kokosom

Mafini baš su fini, uvek kada ih pravim ova blesasta rečenica mi prođe kroz glavu.
Sa jagodama i kokosom.
Bananom koja joj daje finu meku teksturu.
Sada u sezoni jagoda ne propustite da isprobate ovu voćnu Mafinmaniju





Sastojci:
110 g maslaca ili margarina
2 jaja
120 g smeđeg šećera
2  vanilin šećera
2 veće zrele banane
1 limun naribana korica
200 g svežih jagoda
300 g brašna
2 kašikice praška za pecivo
40 g kokosa
50 g usitnjene bele čokolade

 

Priprema:
Za početak otopite maslac i ostavite ga da se prohladi.
Kulinarskom žicom dobro izmešajte jaja i šećer te vanila šećer.
Banane isitnite viljuškom ,te zajedno sa  limunovom koricom dodajte smesi od jaja.

Mešajte žicom da se smesa ujednači.
U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo.

Jagode operite, dobro posušite i narežite na manje komadiće.
Uvaljajte ih u brašno, tako vam neće "potonuti" na dno mafina.

Malo po malo smesu brašna i jagoda dodajte tekućoj smesi, lagano mešajući kulinarskom žicom.

Zatim dodajte i kokos te usitnjenu belu čokoladu pa još jednom lagano promešajte.

U kalup za mafine stavite papirnate korpice i lagano sipajte smesu ili ih jednostavno namastite i pospite brašnom te pecite bez papirnih korpica.
Pecite ih u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva oko 20 min.





5 коментара:

  1. Mmmm...sjajno izgledaju! Moram da probam dok ima jagoda, mada ti kazes da mogu i zamrznute.

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam nikad probala "peći" jagode, uvijek ih koristim "sirove":) Ali ovaj recept mi ja baš bio zanimljiv, možda probam:)

    ОдговориИзбриши
  3. muffini s jagodama... mmm :) sezona jagoda tako brzo prođe pa ni ne stignem sve isprobati... možda i ja zamrznem kilogram-dva pa da bude za kasnije :) slike su prelijepe :)

    ОдговориИзбриши