Ovaj recept i njegova priprema spada u tipicno vojvodjansku pripremu "saft-jela". Sa druge strane ,ako ste nekada imali priliku da otputujete u Budimpestu,u ulicnim nacionalnim Fast food restoranima ovo jelo mozete da bez problema da narucite za par "evrica".
| 1 | srednje pile |
|---|---|
| 2dcl | kisele pavlake |
| 2 | babure paprike |
| 2 | paradajza |
| 4 | crna luka |
| 1 | cen belog lika |
| so,biber,aleva paprika ,ljuta paprika | |
| supa ili mlaka voda | |
| mast ili ulje |
Na zagrejanoj masnoci proprziti iseckan crni i istucani beli luk.Dodati piletinu isecenu na komade,naliti toplom vodom ili supom-temeljcem i dinstati na umerenoj vatri.Kada je meso na pola izdinstano,dodati papriku i paradajz isecene na kocke.Zaciniti sa biberom,posoliti,dodati malo aleve paprike-slatke.Ja dodajem i vecu kasiku ljute paprike.Kada meso i povrce omeksaju dodati kiselu pavlaku i dobro izmesati.
Posluzivanje uz pire krompir ili samo .


Upravo sam napravila i zaista je fantasticno! Hvala puno za predivan recept! 🙏❤️
ОдговориИзбриши