tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post1107964348193835751..comments2024-03-13T12:41:34.118-07:00Comments on Astal Kuhinja Ravnice: Srneća LedjaВераhttp://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-86362026519155887122017-03-18T06:19:48.158-07:002017-03-18T06:19:48.158-07:00Postovanje moje kuvarice,jedno pitanje imam,gde ku...Postovanje moje kuvarice,jedno pitanje imam,gde kupiti dobar kalup za srneca ledjapomagajte😀?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08837860279883540260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-86221889880928989252015-02-21T11:55:23.800-08:002015-02-21T11:55:23.800-08:00Draga Lepa ima raznoraznih recepata z asrnećaledja...Draga Lepa ima raznoraznih recepata z asrnećaledja, ja imam ovakav ali znam da ima i sa filom izmedju, doduše napravi se pretpostavljam ovako i onda preseče..<br />Za fil zaista ne mogu da zamislim šta bi trebalo da bude..Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-79666563596757082492011-09-14T17:30:53.526-07:002011-09-14T17:30:53.526-07:00Ako zelite da vam glazura , iako je crna cokolada ...Ako zelite da vam glazura , iako je crna cokolada dobra za glazuru, bude sjajna zajedno sa cokoladom istopite otprilike 2 cajne kasicice putera i malo , vrlo malo mlijeka i glazura ce da bude sjajna!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-29905510975116010102011-01-14T06:07:17.428-08:002011-01-14T06:07:17.428-08:00Čoko glaze
100g šećera, 1,5dl vode, 35g prosejanog...Čoko glaze<br />100g šećera, 1,5dl vode, 35g prosejanog tamnog kakaa, 30g putera, 300g čokolade<br />Šećer i kakao izmešati, dodati vodu i puter i staviti na šporet. Čim prokuva skloniti sa toplote i umešati čokoladu. Najbolje je odmah koristiti, a za kasnije treba dobro ohladiti i prekriti folijom i podgrejati pre upotrebe.<br />Izuzetno je tamna, skoro crna i vrlo ukusna, meni najbolja. <br />Recept je iz knjige Torte, od Aleksandra Plaovića. Još ni jedan njegov recept mi nije omanuo...Saskanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-19197991707510800562011-01-14T03:41:04.509-08:002011-01-14T03:41:04.509-08:00Bozanstveno,uzivam u tvom blogicu,kad god sam tuzn...Bozanstveno,uzivam u tvom blogicu,kad god sam tuzna tu samtasana065https://www.blogger.com/profile/09781372263432696880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-55699041555597924992011-01-08T00:19:16.527-08:002011-01-08T00:19:16.527-08:00Kao dijete sam ga rado jela. Imama neki recept i g...Kao dijete sam ga rado jela. Imama neki recept i godinama zagledam a nikad da ga napravim :-)<br />Kolac izgleda predivno.Sanjahttps://www.blogger.com/profile/15683800601084781927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-91096579886851791682011-01-07T00:43:18.945-08:002011-01-07T00:43:18.945-08:00predivan ti je! ja ga nisam jako dugo radila, a ob...predivan ti je! ja ga nisam jako dugo radila, a obozavam ga.Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-48902537809640489102011-01-06T07:38:49.674-08:002011-01-06T07:38:49.674-08:00Odličan kolač,... stari dobri kolači. U njih mi se...Odličan kolač,... stari dobri kolači. U njih mi se sviđa što kada pojedeš jedan komad zadovoljiš sva čula:))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-53721097101743881052011-01-06T05:46:24.880-08:002011-01-06T05:46:24.880-08:00Prelep kolac, volim da ga jedem, ali do sad nisam ...Prelep kolac, volim da ga jedem, ali do sad nisam ga sama pravila. Moracu to da ispravim.<br /><br />I ja se mucim sa tom cokoladnom glazurom. U poslednje vreme, koristim eurokrem blok i bude odlicna. Ne puca kad se sece i bude dosta sjajna.Zeljahttps://www.blogger.com/profile/11818708406659310464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-77200859192302289952011-01-06T03:10:05.600-08:002011-01-06T03:10:05.600-08:00Hvala mignnone,probaću,
@jelena,izmeriću danas...:...Hvala mignnone,probaću,<br />@jelena,izmeriću danas...:)Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-17156798513454448122011-01-06T03:09:27.448-08:002011-01-06T03:09:27.448-08:00Ovo obožavam i jako mi se sviđaju ova tvoja stroga...Ovo obožavam i jako mi se sviđaju ova tvoja stroga pravila oko badema, maslaca i prezli. Moram isprobati i ovaj recept jer sam uvjerena da je savršen. <br />Što se tiče glazure meni je ova od Mignonne savršena i od kad sam nju otkrila ne koristim ni jednu drugu. Naravno važna je i kvaliteta čokolade ja bi na tvom mjestu slijedila Mignonninu preporuku. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-29784186407956616772011-01-06T02:50:14.473-08:002011-01-06T02:50:14.473-08:00Odličan recept, radim po istom takvom. Dok nisi sp...Odličan recept, radim po istom takvom. Dok nisi spomenula, nisam o tome ni razmišljala, mislim na ono o putru, čokoladi, keksima....... Naime, za mene nije dobar kolač onaj uje stavljen margarin, a o puding kremamama da i ne govorim. Glazuru nikada ne radim s uljem, uvijek s putrom, uvijek mi uspije i sjajna je. I točno je, kalupi za srneći su sada plići, pa su i mjere malo "prevelike", ali ništa zato.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-77487315920646052092011-01-05T22:42:22.854-08:002011-01-05T22:42:22.854-08:00Vera,
Great culinary ideas -
beautiful and delicio...Vera,<br />Great culinary ideas -<br />beautiful and delicious.<br />Sincerely, Dianadi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-70113112783794579582011-01-05T15:25:57.415-08:002011-01-05T15:25:57.415-08:00Odlična srneća leđa, izgledaju jako dobro !!
Što ...Odlična srneća leđa, izgledaju jako dobro !! <br />Što se glazure tiče ja je takošer radim sa uljem, kao i Lana, na 100g čokolade stavim 2-3 žlice ulja i ako mi se čini gusta tek pola žličice vode. Tada bude kremasta i sjajna. Iako moram priznati da mi baš ne uspije svaki put.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-52728679752259362512011-01-05T13:04:59.566-08:002011-01-05T13:04:59.566-08:00Izgleda jako sočno i dopada mi se. Glazuru možeš d...Izgleda jako sočno i dopada mi se. Glazuru možeš da iskoristiš onu Majinu za bajaderu koju je imala u skorašnjem postu. Dade objašnjava da treba mrva vode da se doda da glazura ne leti i klizi. Gledala sam juče kalupe na pijaci i zaista su maleni. Možeš li nam reći koliko vode u ml staje u tvoj kalupJ e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-7700283083593300072011-01-05T12:10:49.167-08:002011-01-05T12:10:49.167-08:00Draga Vera, otkad ja srneća leđa nisam jela! Barem...Draga Vera, otkad ja srneća leđa nisam jela! Barem dvadeset godina. A kada sam bila mala, to je bio veoma popularan kolač po beogradskim poslastičarnicama. Izgledao je drugačije od ovog tvog - iskrena da budem, izgledao je lošije. Tvoja izgledaju veoma sočno, a ta iz moje mladosti su bila suva i generalno, lepša su bila na oko nego na ukus. Isprobaću tvoj recept jednog dana kad budem kupila modlu za kitnikez :)maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-55484623167786651432011-01-05T11:56:08.095-08:002011-01-05T11:56:08.095-08:00Ja ih obozavam. Kao mala sam samo njih jela u posl...Ja ih obozavam. Kao mala sam samo njih jela u poslasticarnici. <br />Nesto se ne usudjujem da ih pravim kod kuce, da se ne bih razocarala. Ali nikad se ne znam, mozda i probam :)Anahttps://www.blogger.com/profile/12874717273865721399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-54983440420651554072011-01-05T11:04:40.587-08:002011-01-05T11:04:40.587-08:00Srneca ledja jos nisam pravila, samo skupljam rece...Srneca ledja jos nisam pravila, samo skupljam receptice ali nikako da stignu na red za probu, a verujem da je vrlo fino...glazuru obicno pravim tako sto rastopim 100 g cokolade i 3 kasike ulja na tihoj vatri ili na pari i bude fino sjajna, bas kao sto je Nina rekla...cokolada koju proizvodi Swisslion, Takovo je odlicna.;))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-58774338007135729992011-01-05T10:57:47.375-08:002011-01-05T10:57:47.375-08:00Mislim da ne mogu da napravim bas taj odnos čokola...Mislim da ne mogu da napravim bas taj odnos čokolada-ulje da bude bas kako treba,nekako ili je preretka ili pregusta.Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-28713858745258179552011-01-05T10:52:17.937-08:002011-01-05T10:52:17.937-08:00odličan kolač koji obožavam
p.s. da bi glazura bi...odličan kolač koji obožavam<br /><br />p.s. da bi glazura bila sjajna na kraju umiješati malo ulja, kod mene djeluje :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-71705197529821154882011-01-05T08:43:03.970-08:002011-01-05T08:43:03.970-08:00Savrsena poslastica :)Savrsena poslastica :)Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.com