субота, 16. март 2013.

Ručak za 30 minuta! Šampinjoni sa sirom, somovina i kolač za Gagu Grne!


Ovog puta Astal Kuhinja i Lupo Marshall Posudje, vodeće posudje u regionu su za Vas pripremili, tri savrsena recepta!!!!
Iako često kuvam u Lupo Pizza Gril Pekaču, moram priznati da je Lupo Tiganj takodje jedan od emni omiljenih posudja iz Lupo Marshall Kolekcije.



KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma

• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena



Somovina sa pivom
Znam da se riba može spremati na ovaj ili onaj način, ali ideja za ukusne filete nikad dosta.


Potrebno je:
oko 500-600g fileta soma
2 jajeta
oko 2dcl piva
100g brašna
začini, so, biber
ulje za prženje

Prirpema:
Prvo umutiti belance u sneg, pa potom dodati žumancaZatim pivo i brašno te začine.
Komade ribe prvo malo uviti u brašno a potom u ovu ORLI masu.
Spustati viljuskom u vrelo ulje i peći.
Služiti toplo sa krompir  salatom i rukolom.


Najprodavaniji proizvod u regionu!!!!


KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….

• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W



Šampinjoni sa sirom i prazilukom.
Ove šampinjone će te vrlo brzo spremiti u Pizza Gril Pekaču.
Za samo 5 minuta grejanja i 10-tak minuta pečenja.

Potrebno je:
500g većih šampinjona
150g sitnog slanog sira
1 struk praziluka
so, biber
Priprema:
Šampinjone dobro operite.
Sklonite im drške.
Drške isecite na male kocke a praziluk na tanke krugove.
Potom u Lupo Marshal tiganju na malo ulja ih popržite.
POtom posolite i pobiberite po ukusu i pomešajte sa sirom.
Punite šampinjone.
Redjajte u Pizza Pekač, koji ste prethodno zagrejali.
Pecite na 10 tak minuta.
Ovde u stavri možete u zavisnosti od veličine šampinjona staviti na 12 minuta .
Ako nemate pekač. Poredjajte ih u pleh i pecite na 200C u rerni oko 20 tak 30-tak minuta, takodje u zavisnosti od veličine šampinjona.

Čokoladnii sočni kolač sa kafom-Čokoladno Grne

Ovaj kolač sam posvetila mojoj dragoj prijateljici Gagi Grne.
Obe volimo kafu, ona tursku a j anes.
Pa zato znam da uživa u ovakvim delicijama.


Potrebno je:
3 jajeta
9 kašika šećera
2 kašike ulja
1dcl skuvane jake turske ili nes kafe
4 kašike brašna
1 kašikica praška za pecivo
2 kašike kakaa
Preliv
50g margarina
1-2 skuvane kašike kafe
100g čokolade za kuvanje
Prirpema:
Prvo odvojite belanca od žumanca pa ih dobro umutite mikserom u šne.
Dodajte šećera.
Potom žumanca, ulje, kafu.
Nastavite da miksate.
Dodajte zatim brašno, kakao i prašak za pecivo.
Smesu izlijte zatim u pleh, koji ste predhodno nauljili i pobrašnavili ili na pek papir kojim ste obložili pleh.
Pecite na 200C.
Možete ga testirati ako nste sigurni i čačkalicom da li je pečen.
Pečen kolač prelijte:
Margarin i čokoladu zajedno sa kafom rastopite u jednoj šerpici.
Sve još tako vruće prelijte preko kolača.
Enjoy!!!

5 коментара: