tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post8561821210415359703..comments2024-03-13T12:41:34.118-07:00Comments on Astal Kuhinja Ravnice: Džigerica na dva načina-Stara i zaboravljena jelaВераhttp://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-36701822211194808382016-12-08T12:50:59.230-08:002016-12-08T12:50:59.230-08:00Ekstra! :)Ekstra! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-20689561015976812402015-10-09T11:01:28.959-07:002015-10-09T11:01:28.959-07:00Kad bi djeca vidila cijenu telece dzigerice u Fr, ...Kad bi djeca vidila cijenu telece dzigerice u Fr, odmah bi je zavoljela. Cijena od 23-30€ kg, zavisno od odgoja i starosti teleta.Ja je i ne kupujem ovde jer cijena ipak ne odgovara ukusu naseg teleta i ovoga koje se zove teletom do oko 120 kg sto odgovara tezini nase mladje junetine. Pecem je oduvjek u ulju ili na puteru u kriskama debelim oko1 cm. Poslije pecenja, posolim i pospem vrlo malo, presovanim bjelim lukom. Pecem kad je dobila sobnu temp. 5' ukupno obje strane na vrelo. Pozdr. svim ljubiteljima dobre dzige!Sarajevohttps://www.blogger.com/profile/05556580299096223498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-3136987807747663672011-12-30T04:41:08.377-08:002011-12-30T04:41:08.377-08:00od iznutrica jedino volim jetricu, svinjsku jetru ...od iznutrica jedino volim jetricu, svinjsku jetru napravim odmah dok imamamo kolinje, ja narežem, stavim u mlijeko da odstoji i potom nabrzinu popržim<br />ovaj način sa lukom mi je strašno zanimljiv i pamtim za sljedeći putAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-40576450086027508952011-12-27T05:36:42.443-08:002011-12-27T05:36:42.443-08:00Kao sto rece Stevo slike govore vise od reci !Kao sto rece Stevo slike govore vise od reci !Nada-Zrhttps://www.blogger.com/profile/05297934194186335492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-14552052069151226902011-12-26T11:36:34.966-08:002011-12-26T11:36:34.966-08:00Svinjska jetra, ovako kako ih ti pripremaš i pržiš...Svinjska jetra, ovako kako ih ti pripremaš i pržiš, jela sam kao mala, radila je moja baka. Mama skoro nikada jer nije voljela iznutrice, a moja djeca ne bi ih pojela ni za što (probala sam im ispeči baš ovako, ali nije išlo:) U principu, iznutrice ne volimo, a sada se zna da baš nisu zdrave. Svejedno, tko voli, zašto ne bi pojeo s vremena na vrijeme!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-32950657551905699852011-12-25T10:43:15.580-08:002011-12-25T10:43:15.580-08:00Jedem sve sem bele džigerice i ovim slikama si me ...Jedem sve sem bele džigerice i ovim slikama si me vratila u detinjstvo :)Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-84390657111437957492011-12-24T12:42:37.235-08:002011-12-24T12:42:37.235-08:00Sećam se kad sam bila prvi put u Francuskoj (u prv...Sećam se kad sam bila prvi put u Francuskoj (u prvom gimnazije sa školom) pa nam tamo na nekom grupnom ručku servirali zelenu salatu s pilećim bubcima (pravilno je bupcima, al kad tako napišem izgleda mi ko neka nepoznata reč). Deca se pozgrožavala, niko nije hteo da jede, a ja uživala. U Francuskoj se ništa od životinje ne baca. Iznutrice su veoma česte na menijima finih i skupih restorana. Nema predrasuda prema onom što je ukusno, bez obzira na to odakle je isečeno.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-26514029330740680712011-12-24T11:43:53.953-08:002011-12-24T11:43:53.953-08:00Fotke govore sve! Pozzz!Fotke govore sve! Pozzz!Stevohttps://www.blogger.com/profile/09374170864168718364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-84820193518104964912011-12-24T10:34:21.040-08:002011-12-24T10:34:21.040-08:00Svinjska džigerica sa lukom me je odmah vratila u ...Svinjska džigerica sa lukom me je odmah vratila u detinjstvo, kada sam prisustvovala svinjokoljima, kada se obavezno pravila džigerica, samo što su mama i baka seckale luk na rebarca. Slatke uspomene.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-76834712740077333882011-12-24T10:11:59.649-08:002011-12-24T10:11:59.649-08:00Ja volim samo dzigericu, i pileću i svinjsku.da, i...Ja volim samo dzigericu, i pileću i svinjsku.da, ima puno onih koji se "gade", ali ja verujem da kada se i nesto drugo sem dzigerice dobro spremi, a tu mislim-kako treba-pikantno i na pravi način, da ne bih imala problema da pojedem!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-59255750218323548352011-12-24T09:04:49.267-08:002011-12-24T09:04:49.267-08:00Vera, nešto volim, nešto ne volim, npr. belu džige...Vera, nešto volim, nešto ne volim, npr. belu džigericu tj. pluća ne volim. Volim i crevca na žaru ali ih nisam jela sto godina jer moram znati ko ih je spremao. Ja obično džigericu prženu slažem u šerpu i svaki sloj posipam sa dosta belog luka i svežeg peršuna da se tu upari.Sve svetske kuhinje imaju divne recepte sa iznutricama, čak sa i videla reportažu o restoranu u Londonu mladog kuvara koji radi samo iznutrice onako kako su Englezi jeli ranije, a sad se svi nešto groze. Evropljani još tu i tamo, ali Amerikanci ne mogu pojmiti šta mi sve jedemo.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com