tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post8334979473576847917..comments2024-03-13T12:41:34.118-07:00Comments on Astal Kuhinja Ravnice: Doboš TortaВераhttp://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-31216765562786672392017-11-27T13:42:27.469-08:002017-11-27T13:42:27.469-08:00Sjajno je sto insistirate da se postuje stari rece...Sjajno je sto insistirate da se postuje stari recept za Dobos tortu jer zaista bez puter cokoladnog krema i karamel glazure to nije ta torta. Danas se svasta moze videti pod nazivom Dobos torta. Torte na Vasim slikama izgledaju fantasticno i verujem da su veoma ukusne a jasno je da su plod strpljivog rada, umeca i iskustva. Svaka cast!Veranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-9691030898014650422015-11-26T19:22:26.549-08:002015-11-26T19:22:26.549-08:00Mene zanima glazura. Na enleskom pise da ide 2/3 s...Mene zanima glazura. Na enleskom pise da ide 2/3 secera i 1/3 vode. U prijevodu toga nema. Zasto,? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-60475988075253466892014-03-24T01:16:35.402-07:002014-03-24T01:16:35.402-07:00Imam samo jedno pitanje. Vidim da u sastojcima i m...Imam samo jedno pitanje. Vidim da u sastojcima i merama za testo pise da se dodaje 8 kas brasna. U proceduri za pravljenje je izostavljeno. Pretpostavljam da brasno ide, pa me zanima da li je samo previd i da se dodaje kada se pomesa smesa od belanaca i zumanaca. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-32158653581148484122014-02-24T11:55:23.716-08:002014-02-24T11:55:23.716-08:00Prelepa torta!Prelepa torta!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-74013018885596644882013-10-20T10:36:36.805-07:002013-10-20T10:36:36.805-07:00Oh my godness! Im so happy to have found your site...Oh my godness! Im so happy to have found your site, I got a flashback from the time I was little girl and used to visit my grandmother in Serbia. Thanks so much, you made my winter glowing and I will start trying out your recepies one by one.<br />Cheers.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-37869431422828810812013-10-06T08:01:08.264-07:002013-10-06T08:01:08.264-07:00Ide brašno? Naravno, al ga niste na pisali. Ja je ...Ide brašno? Naravno, al ga niste na pisali. Ja je pečem, ali podmazujem pleh sa mašću, sa papirom se uvek zalepi, Vaša torta je prelepa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-32349313039068011992013-10-06T07:20:18.364-07:002013-10-06T07:20:18.364-07:00Odlicno objasnjeno,prelepo napravljeno, sve pohval...Odlicno objasnjeno,prelepo napravljeno, sve pohvale za Astal!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-29865805203473716842013-10-06T07:03:20.021-07:002013-10-06T07:03:20.021-07:00Torta je stvarno super,pravila sam je mnogo puta a...Torta je stvarno super,pravila sam je mnogo puta ali u zadnje vreme,na parčićima koji ostanu karamel se veoma brzo otopi,da li se to dešava i vama?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-54250195309651341182013-07-22T05:18:43.029-07:002013-07-22T05:18:43.029-07:00Fina je.Napravili smo po receptu i ispalo je fenom...Fina je.Napravili smo po receptu i ispalo je fenomenalno preporucujem svima.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-92070560128945962352013-03-04T15:49:57.066-08:002013-03-04T15:49:57.066-08:00Slika odn ova torta je stvarno prekrasno prikazana...Slika odn ova torta je stvarno prekrasno prikazana i za njenu izradu super napisan recept.Na mom repertoaru je godinama, i nesto sam, mislimpreradila, radi se samo o obliku.Zbog brzine i efikasnosti, ja kore pecem na poledjini plega, pa posto je pleh prilicno velik, ja koru presecem na dva, tj tri dela i tako samo pet puta pecem kore ,ili pak cetiri puta , pa dobijem 15 ili pak 12 kora.<br /> Mislim da je ovakav oblik laksi za secenje, a i parcici su pravilnije iseceni.Ispadne mi oko 23, 24 parcica. Ja ne sumnjam da je ovalni oblik uobicajeniji,mozda ima svoju lepotu, ali verujte gostima se i ovako napravljena torta sa toliko kora mnogo svidja<br /> Ja sam jedna dosta starija osoba, koja ima puno godina iza sebe, kao i iskustva u spremanju,i docekivanju rodjaka, prijatelja i gostiju. Puno hvala na vasim slikama, pocetnicima zelim da probaju da je prave,nije tako ni tesko,praksa je velika stvar. Ja volim slano, a uporno i stalno pravim slatkise, koje cesto jedva probam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-16129194201171982802013-01-23T22:09:58.077-08:002013-01-23T22:09:58.077-08:00Prelepa je,ljubitelj sam Doboš torte, svaka čast n...Prelepa je,ljubitelj sam Doboš torte, svaka čast na prezentaciji!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-58909579730283779992012-11-15T00:34:46.840-08:002012-11-15T00:34:46.840-08:00Jooj, pa napisala sam da su copy paste sa njihovih...Jooj, pa napisala sam da su copy paste sa njihovih sajtova, ako nekom zatreba, odnosno kako drugi prave..)Moj je na srpskom..hvala!imate vrlo ostro oko!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-25768224567064031732012-11-15T00:32:01.912-08:002012-11-15T00:32:01.912-08:00hvala!hvala!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-90344247403726616462012-11-14T15:28:18.959-08:002012-11-14T15:28:18.959-08:00Majstorski odradjeno! Dobos bi bio ponosan,
Majstorski odradjeno! Dobos bi bio ponosan,<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-38930962227679410062011-02-09T09:21:54.661-08:002011-02-09T09:21:54.661-08:00predivna je ja je radim i jedino tu tortu moj muž ...predivna je ja je radim i jedino tu tortu moj muž jedeUnknownhttps://www.blogger.com/profile/17295207621723102475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-68679818319371671212010-06-03T11:14:02.730-07:002010-06-03T11:14:02.730-07:00moja omiljena torta od uvek!! zasto su razliciti r...moja omiljena torta od uvek!! zasto su razliciti recepti na madjarskom i engleskom od onog na srpskom?????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-11476407612199780572009-10-29T06:09:40.738-07:002009-10-29T06:09:40.738-07:00Omiljena torta u nasoj porodici. Predivna ti je!!Omiljena torta u nasoj porodici. Predivna ti je!!Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-25339158295534441732009-09-14T09:47:35.206-07:002009-09-14T09:47:35.206-07:00e za ovo se stvarno treba naoružati strpljenjem. B...e za ovo se stvarno treba naoružati strpljenjem. Bravo!nenahttp://recepti.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-83346386915142965812009-09-14T07:04:41.470-07:002009-09-14T07:04:41.470-07:00Mozes li napraviti tortu samo sa karameliziranim s...Mozes li napraviti tortu samo sa karameliziranim secerom?uncafediartehttps://www.blogger.com/profile/17647708643642761516noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-11573435710508524162009-09-11T14:10:41.803-07:002009-09-11T14:10:41.803-07:00Jao ja ovu tortu obožavam ali se ne usudim započet...Jao ja ovu tortu obožavam ali se ne usudim započeti je, jer mi se čini jako kompliciranom, i sama sam sebe zapravo uvjerila da ja to ne mogu! Morat ću se odvažiti i probati po tvom receptu! Treba probiti led! ;))) Ova tvoja izgleda božanstveno!zrinkahttps://www.blogger.com/profile/04970027554189459008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-43021637535432391172009-09-11T11:15:14.815-07:002009-09-11T11:15:14.815-07:00Un dolce veramente importante e ...regale
Complim...Un dolce veramente importante e ...regale <br />ComplimetsMammazanhttps://www.blogger.com/profile/00028414335855930804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-6927147762826588762009-09-11T07:18:52.007-07:002009-09-11T07:18:52.007-07:00Svaka čast. Ostala sam bez teksta...uvijek se divi...Svaka čast. Ostala sam bez teksta...uvijek se divim vještini, spretnosti i strpljenju sviju vas koje ukrašavate svoje torte i kolače. Nažalost, ja nisam od tih.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-51145084479475925542009-09-11T01:46:03.418-07:002009-09-11T01:46:03.418-07:00Hát, ahogy múllik az idő, annál jobb vagy! Verácsk...Hát, ahogy múllik az idő, annál jobb vagy! Verácska, nadji nekoga da ti prevede. Sjajno!Stevohttps://www.blogger.com/profile/09374170864168718364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-9583633082771840222009-09-11T01:17:14.108-07:002009-09-11T01:17:14.108-07:00Ovo je majstorski odrađeno, predivna je! :)Ovo je majstorski odrađeno, predivna je! :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-52106069368594541552009-09-10T23:24:23.488-07:002009-09-10T23:24:23.488-07:00stvarno je predivna. ja nemam strpljenja nažalost ...stvarno je predivna. ja nemam strpljenja nažalost za ovakve projekte :)Shangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.com