tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post5775496504611526163..comments2024-03-13T12:41:34.118-07:00Comments on Astal Kuhinja Ravnice: Slatko od Višanja Sok od višanja koji se ne kuvaВераhttp://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-27461013698666431702017-06-20T07:55:34.755-07:002017-06-20T07:55:34.755-07:00kako bre dzem u flase .Tu nesto ne stima.
kako bre dzem u flase .Tu nesto ne stima.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-83990746611363285122012-01-02T08:51:17.330-08:002012-01-02T08:51:17.330-08:00Odličan recept, evo možete vidjeti recept za sok o...Odličan recept, evo možete vidjeti recept za sok od višanja i ovdje http://biljeizdravzivot.blogspot.com/2012/01/sok-od-visanja.htmlKristianhttps://www.blogger.com/profile/05345761275222992563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-83244589476256959252011-07-13T02:37:23.138-07:002011-07-13T02:37:23.138-07:00Sve sa višnjama apsolutno obožavam i one su uvijek...Sve sa višnjama apsolutno obožavam i one su uvijek moj prvi izbor. Ovo tvoje slatko tako zamamno izgleda, boja mu baš zavodljiva, kako bi mi prijalo na kriški tosta sada uz kavu :) Zamijetila sam Lanin recept i prekrasan je, ali na kraju igrom slučaja ipak nisam pravila slatko od svojih višanja već pekmez. Nešto višanja imam sačuvano u škrinji,za štrudlicu i kolače.<br />Meni je taj stari običaj dočekivanja gostiju i čašćenja ovakvim domaćim rukotvorinama prekrasan i bila bi prava šteta da izumre! Jako mi je lijepo i kad se ide nekome u goste pa se donese neki ovakav domaći proizvod. Samo, to treba znati cijeniti!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-76094151226001874782011-06-16T08:08:45.600-07:002011-06-16T08:08:45.600-07:00Neznam da li kasnim sa odgovorom, ja Ivana dzem si...Neznam da li kasnim sa odgovorom, ja Ivana dzem sipam odmah u flaše, a potom stavljam flaše u korpui prekrijem ih nekim ćebencetom.Promera 1:1 je najčešća kada se kuva slatko od voća, znači koliko voća toliko šećera, za dzem ja koristim promer 1:3 znači na 3kg voća 1kg šećera!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-28176240872239530032011-06-16T07:56:21.853-07:002011-06-16T07:56:21.853-07:00Ako je neko trenutno tu, htela bih da pitam da li ...Ako je neko trenutno tu, htela bih da pitam da li znate, da li se dzem, pekmez, ili slatko od visanja, dok je vruce stavlja u tegle, ili cekam da se ohladi? :) Prvi put pravim, i to sam sve radila napamet. Tj ostao mi je gustis od soka sto sam pravila, i njega sam skuvala sa jos dodatog secera...Inace sam stavila mnogo manje secera, nego po svim receptima sto sam pronasla, i u sok, i u dzem, mada u njega malo vise. Ne znam zasto kazu da mora tako puno secera u razmeri 1:1 sa vodom, ili kilazom visanja...ja sam htela da ne bude tako slatko jako.<br />Sad mi je dzem kuvan, treba jos samo da se spakuje. Hvala na odgovoru, unapred...<br /><br />IvanaIvanahttps://www.blogger.com/profile/18385621769274641145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-62527066050241331672011-06-13T23:51:27.878-07:002011-06-13T23:51:27.878-07:00kod mene još nisu višnje, ali eto biti će za koji ...kod mene još nisu višnje, ali eto biti će za koji dan i onda ja nastupam :)<br />recept za sirup koji ja spremam sam pisala prošle godine, ja ga kratko prokuham, međutim čovjek koji mi je dao recept kaže da nije potrebno i bez toga da sirup dugo stoji, on napravi veliku količinu, ulije u bačvu i kaže ima cijele godine, ja sam radila malu količinu i nije se stiglo pokvariti ;)<br />što se tiče ostale zimnice, ja ako u sezoni ne stignem da napravim, stavim voće u zamrzivač i dok bude vremena ja to lijepo na vatru i ko da sam spremala dok je bilo svježe, a i lakše mi je skladištiti jer nemam baš previše mjesta za staklenkeNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-17010334898857354482011-06-12T13:07:33.039-07:002011-06-12T13:07:33.039-07:00jako si me sada zainteresirala da napravim barem m...jako si me sada zainteresirala da napravim barem malo slatkoga od višanja, a sok ću sigurno praviti. Odlično mi je oboje, a višnje toliko volim da ih na svaki način nastojim što više pospremiti i imati i izvan sezone.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-86877248659800670182011-06-11T21:56:54.945-07:002011-06-11T21:56:54.945-07:00Draga Vera ,i ja se ovih dana borim sa visnjama.Pr...Draga Vera ,i ja se ovih dana borim sa visnjama.Pravim koace,torte ,pite i pravila sam sok,slicno kao ti.Ja ne dodajem toliko secera samo.Mogla bih i slatko da napravim,bas ti divno izgleda!!!Majahttps://www.blogger.com/profile/07789246903923358782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-28859538708397956052011-06-11T18:50:52.093-07:002011-06-11T18:50:52.093-07:00Pravim zimnicu evo pun mi je spajz(leto proslo).Je...Pravim zimnicu evo pun mi je spajz(leto proslo).Jedino da postanem kriminalac da nekako prosvercujem drvo visnje na Novi Zeland..od sveg voca i egzotike bas visnju(omiljeno voce mog dragog) da nemaju:(((Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-56322153389950995842011-06-11T12:08:00.714-07:002011-06-11T12:08:00.714-07:00Eeee, zbog ovakvih lepih stvari koje su nam bake u...Eeee, zbog ovakvih lepih stvari koje su nam bake u amanet ostavile - ja žalim što nemam smederevac, pa da fino potpalim vatricu, stavim dve velike šerpe i krenem da kuvam slatko, kao moja baba, neka... A, kad naiđe zimnica, tek tad po sto puta ponovim ovo:) Svidja mi se slatko i rekla bih da ti je odlično uspelo... Ovaj sokić mi je nov, pa te pitam isto što i Dunja. Hvala na odgovoru? Veliki pozdravNale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-52436243624490022752011-06-11T09:47:50.225-07:002011-06-11T09:47:50.225-07:00Lanin recept za slatko odličan i ovo tvoje slatko ...Lanin recept za slatko odličan i ovo tvoje slatko djeluje zarazno. Jako me privlči ovaj sok, obavezno ću ga napravit, samo nije mi baš jasno koliko ide tog limuntusa, 40 g na cijelu količinu ili po kili?Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-49074006610976836422011-06-11T07:19:45.302-07:002011-06-11T07:19:45.302-07:00Draga moja, hvala puno na poverenju i sto si se up...Draga moja, hvala puno na poverenju i sto si se upustila u ovaj "slatki" poduhvat, mogu ti reci da je slatko odlicno uspelo, koliko mogu da ocenim prema slikama, i sigurno cete uzivati u ovim crvenim bobicama...kod nas jos nema visanja, tek su stigle prve tresnje, izgleda da voce malo kasni ove godine zbog stalnih kisa. <br />Sok mi se isto svidja, nisam jos pravila od visanja vec samo od jagoda, i bas cu isprobati po ovom receptu cim stignu kod nas...puno te pozdravljam i zahvaljujem na originalnom amblemu!;)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-68949526467369627332011-06-11T06:32:17.993-07:002011-06-11T06:32:17.993-07:00Ja sam pravila pekmez i sok od višanja,ali pekmez ...Ja sam pravila pekmez i sok od višanja,ali pekmez je pravljen na "moderan" način,sa Džemfixom,samo kuhanje traje 5 minuta,a super ispadne,a za sok imam isti recept kao i ti,samo bez vode:)))Ninahttps://www.blogger.com/profile/09527153673863986091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-57341434347640550552011-06-11T05:35:39.469-07:002011-06-11T05:35:39.469-07:00Našla bih si ja vremena za napraviti i slatko i dž...Našla bih si ja vremena za napraviti i slatko i džem i sve ostalo ali... ovi moji neće to da jedu. Pogotovo mm koji od svih marmelada na svijetu jede samo marmeladu od šipka (šipurka, divlje ruže) i to mu nije lako ugoditi. Najviše voli Podravkinu pa kada mu je najbolja nek si je kupuje i jede:)<br />A tebi svaka čast na uratku a posebno na amblemu za dragu Lanu!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-39890106409419933562011-06-11T04:43:09.294-07:002011-06-11T04:43:09.294-07:00Mmmmmmmmmmm divno divno, a kod nas nema visanja:(Mmmmmmmmmmm divno divno, a kod nas nema visanja:(Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2725188785754324445.post-21465175458904253912011-06-11T03:53:53.092-07:002011-06-11T03:53:53.092-07:00Slatko od višanja izgleda odlično. Sad mi je još v...Slatko od višanja izgleda odlično. Sad mi je još više žao što sam od trešanja napravila džem, a ne slatko.<br /><br />Imam jedno pitanje vezano za sok. Ako sam dobro shvatila, kad se drugi dan procijedi sok od zgnječenog voća, vode i limuna, prema količini soka se dodaje šećer.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.com