недеља, 16. јануар 2022.

Pesak torta


Vrlo laka i ukusna torta koju je meni moja mama pravila često za rođendan. Mislim da je to i torta koju sam i ja sama prvi put napravila kao nešto da tako nazovem "veće" a da nije običan kolač.
Torta koja ne može da ne uspe, torta koju će svi jesti, torta od koje će svi tražiti još jedno parče...
Obavezno pročitajte sastojke, znam da svako od vas ima svoj recept za ovu tortu, ali možete da je uvek, ukoliko je već šravite milion puta izmenite po vašem ukusu,


Takođe  moram da napomenem da torta može da se napravi u pola mere, čak preporučujem ako je u pitanju desert za ukućane.

Potrebno je:
2 litre mleka
7 pudinga od vanile
500g putera
250g prah šećera
200g  čokolade za kuvanje
300g mlevenih pečenih lešnika  
5dcl slatke pavlake
Priprema:
od mleka odvojite 3dcl i izmešajte puding od vanile, ostatak mleka staviti u šerpu i kuvati sa šećerom a kada provri dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Umutiti penasto puter sa prah šećerom.
Kada se puding prohladi izmiksati ga sa puterom prah šećerom.
Polako, najbolje kašiku po kašiku. dodajite i mutite mikserom.
Smesu podeliti na tri dela.
U jedan deo staviti mlevene pečene lešnike
Obično to i bude donja kora jer se lepo oblikuje.
Drugi fil pomešati otopljenom čokoladom
Prekriti potom prvi sloj, to ostavim samo puding

Ukrasiti slatkom pavlakom.
topla preporuka je da koristite kvalitetnu čokoladu za kuvanje s preko 77% kakaa

Нема коментара:

Постави коментар